Aalto-yliopisto nousee laivaan

Aalto on Waves on opiskelijaprojekti, joka pyrkii luomaan yhteyksiä Brasilian ja Suomen välille. 110 Aalto-yliopiston opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä lähtivät 16.11 unohtumattomalle matkalle Helsingistä kohti Brasiliaa.

Aalto on Waves. Credits Aalto on Waves. Seurue lensi ensin Lissaboniin, josta matkaa jatkuu perjantaina 18.11 laivalla kohti Rio de Janeiroa. Laivamatkan välietappeja ovat Gran Canaria, Recife ja Salvador. Rio de Janeirosta matka jatkuu bussilla kohti pääkohdetta São Pauloa. Matkan aikana he kohtaavat yhteiselon todellisia haasteita ja luovat uusia yhteistyö- ja ystävyyssuhteita.

Tarkoituksena on edistää molemminpuolista ymmärrystä Suomen ja Brasilian välille ja antaa samalla kipinä uusille yhteistyöhankkeille. Aalto on Waves- projektin jäsenet haluavat parantaa molempien maiden tuntemusta toisistaan ja uskovat näillä olevan toisilleen paljon annettavaa. Tärkeitä teemoja ovat koulutus- ja talousyhteistyö Suomen ja Brasilian välillä. Yleisemmällä tasolla halutaan lisätä yhteyksiä Euroopan ja Brasilian välille.

Matkan ohjelma on yhtä monipuolinen kuin osallistujajoukkokin. Luvassa on kursseja niin meriteknologian, liiketoiminnan, yrittäjyyden kuin designin ja taiteenkin aloilta. Aidon Aalto-yliopiston hengen mukaisesti siis!

Matkan kohokohtana on Design Business Management program, jonka Business Week on sijoittanut maailman parhaimpien design-ohjelmien joukkoon.

Aalto on Waves on jatkoa viime vuoden Aalto on Tracks- projektille, joka vei junalla Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa Helsingistä Shanghain maailmannäyttelyyn. Aalto on Waves on osa World Design Capital Helsinki 2012- ohjelmaa.

Hankkeen verkkosivut: http://www.aaltoonwaves.com/(Linkki toiselle web-sivustolle.)