Coronainstruktioner: Belgien och Luxemburg

Om du misstänker att du insjuknat i coronaviruset ska du ringa till din allmänläkare eller jourhavande läkare och tala om dina symptom. Om du inte har en allmänläkäre, kan du söka en läkäre på websidan http://www.doctorbrussels.be eller ringa 02 201 22 22. Gå inte till en sjukhusmottagning eller till en läkarmottagning.

Belgien

Den belgiska regeringens rådgivningstelefon 0800 14689, där medborgarna kan fråga och få information om coronaviruset, samt en e-postadress:  [email protected]

Om du misstänker att du insjuknat i coronaviruset ska du ringa till din allmänläkare eller jourhavande läkare (medicins de garde 02 479 18 18) och tala om dina symptom. Om du inte har en allmänläkäre, kan du söka en läkäre på websidan  http://www.doctorbrussels.be(Länk till en annan webbplats.)  eller ringa 02 201 22 22. Gå inte till en sjukhusmottagning eller till en läkarmottagning. Läkaren ger vidare instruktioner.

Den belgiska folkhälsomyndigheten -  Le service public fédéral (SPF) Santé publique, Sécurité de la Chaîne alimentaire et Environnement informerar om coronavirussituationen på sina webbsidor https://www.info-coronavirus.be/fr/(Länk till en annan webbplats.) (franska, holländska, tyska och engelska) och på Facebook och Twitter ( @SanteBelgique )

I den belgiska COVID-19 trestegs bekämpningsplanen är man aktuellt på nivå tre, där man speciellt koncentrerar sig på att förhindra att viruset sprids på lokal nivå.

Bryssel stads infosida:

https://coronavirus.brussels/(Länk till en annan webbplats.)  

De belgiska myndigheternas resemeddelande till Finland:

https://diplomatie.belgium.be/fr/Services/voyager_a_letranger/conseils_par_destination/finlande(Länk till en annan webbplats.)

Bryssel-Zaventems flygplats’ instruktioner till resenärer:

https://www.brusselsairport.be/en/passengers/your-travel-planner/are-you-worried-about-the-coronavirus (Länk till en annan webbplats.)

Bryssel-Charleroi flygplats’ instruktioner till resenärer:

https://www.brussels-charleroi-airport.com/en/coronavirus(Länk till en annan webbplats.)

De belgiska myndigheternas informationsportal:

https://www.belgium.be/fr/actualites(Länk till en annan webbplats.)

Luxemburg         

Nationell gratis rådgivningstelefon: 8002 8080  

CHL - Centre Hôpitalier de Luxembourg

4, rue Ernest Barblé
L-1210 Luxembourg (Belair)

E-post: [email protected]

Tfn (+352) 44 11 11  

Mera information:

Luxemburgska regeringens webbsidor: https://msan.gouvernement.lu/fr/dossiers/2020/corona-virus.html(Länk till en annan webbplats.)

WHOs webbsidor: https://www.who.int./fr/(Länk till en annan webbplats.)

European Centre for Disease prevention and Control (ECDC): https://www.ecdc.europa.eu/en(Länk till en annan webbplats.)

 

www.facebook.com/FinnishEmbassyBrussels/(Länk till en annan webbplats.) 

@(Länk till en annan webbplats.)FinEmbBrussels (Länk till en annan webbplats.)