Konsulatet är stängt för tillfället

På grund av Coronavirus-situationen har konsulatet kundbetjäning öppen i Bryssel endast i brådskande ärenden och nödsituationen med tidsbokning.

Konsulat tar emot passansökningar i brådskande ärenden och nödsituationen.  Tidsbokning per e-post på [email protected]. Det färdiga pass kann avhämtas i konsulat vid tidsbokning.

Om du bor i Nederländerna och ditt pass har löpt ut / löper ut medan den belgiska gränsen är stängdt, kan du ansöka om ett nytt pass endast med tidsbokning vid Ambassaden i Haag per e-post: [email protected]Observera att det behövs ett motiverat skäl för att lämna in en passansökan i Haag. I princip utfärdas endast nödpass för resor till Finland. Alla andra ansökningar ska behandlas fall till fall.

Allmänna förfrågningar kan skickas via e-post till [email protected]. Förfrågningar till konsulat vid e-post [email protected].

I nödfall utanför tjänstetiden, samt under veckoslut kan ni kontakta utrikesministeriets jour i Finland på numret +358 9 160 55 555, e-post [email protected]. Kontakta inte UM:s journummer i flygbokningsärenden. Utrikesministeriets telefonjour är endast för nödfall. Om du inte lyckas hitta en flygförbindelse, kontakta [email protected] per e-post.

I Finland kan du få telefonrådgivning om coronaviruset på numret +358 (0)295 535 535 (vardagar kl. 8–21 och lördagar kl. 9–15).