Semaine du Cinéma Nordique 2017

Casablancassa 3.-6-10., FB-tapahtuma(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Rabatissa 9.-13.10., FB-tapahtuma(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Elokuvanäytöksiin on vapaa pääsy. Elokuvat näytetään alkuperäiskielellä, ranskankielinen tekstitys.

Pohjoismaisen elokuvan viikko järjestetään Marokossa neljän lähetystön voimin. Mukana ovat Suomen lisäksi Norja, Ruotsi ja Tanska, joista kukin tuo yhden, ranskaksi tekstitetyn tuoreen elokuvan yleisön nähtäväksi.

filmiviikko

Tyttö nimeltä Varpu

Suomalaisena elokuvana näytetään Oscar-ehdokkaan, Yhdysvaltain filmiakatemian jäsenen Selma Vilhusen viime vuonna valmistunut esikoispitkä ohjaus Tyttö nimeltä Varpu.

Elokuva kertoo 12-vuotiaasta Varpusta (Linnea Skog), joka on jo kovaa vauhtia matkalla kohti aikuisuutta, ja äidistä (Paula Vesala), joka ei halua kasvaa isoksi. Varpu asuu kahdestaan äitinsä kanssa, eikä ole koskaan tavannut isäänsä.

Eräänä iltana Varpu saa tarpeekseen ratsastuskavereistaan ja äidistään. Hän varastaa auton ja ajaa ylös pohjoiseen etsimään isäänsä (Lauri Maijala), josta tietää ainoastaan nimen. Isä ei kuitenkaan ole aivan sellainen kuin hän olisi odottanut. Kohtaaminen isän kanssa laukaisee Varpun ja Sirun elämässä jotakin, mikä saa heidät molemmat ymmärtämään paikkansa suhteessa toisiinsa, ja maailmaan.

Tyttö nimeltä Varpu näytetään torstaina 5.10. Casablancassa sekä 12.10. Rabatissa.

Filmiviikon tarkoituksena on tehdä pohjoismaista kulttuuria tunnetuksi ja erityisesti nuori yleisö Marokossa on kiinnostunut elokuvista. Tänä vuonna tapahtuma ulottuu myös ensimmäistä kertaa Casablancaan, jossa Cinéma ABC:ssä (Boulevard Mohammed V) nähdään elokuvat 3.-6.10.2017

Rabat ja Rencontres autour du Cinema Nordique

Seuraavalla viikolla Pohjoismaisen elokuvan festivaali levittäytyy jo neljättä kertaa Cinéma Renaissancen (Avenue Mohammed V) tiloihin 10.-13.10. Tämän vuoden uutuutena on englanninkielinen seminaari "Rencontres autour du Cinema Nordique", joka järjestetään maanantaina 9.10. klo 18:30-20:30 yhteistyössä Fondation Hiban kanssa La Reinaissance tiloissa. Paikalla on pohjoismaisia elokuvantekijöitä, näyttelijä, ohjaajia ja tuottaja Norjasta sekä Ruotsista, tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Ennakkoon voi ilmoittautua tästä.(Linkki toiselle web-sivustolle.)