Finnish Your Dinnerillä rento tunnelma ja herkullisia eväitä

Ympäri Suomea ja maailmaa vietetty Finnish Your Dinner viikonloppu 25.–27.8. oli kerrassaan herkullinen menestys. Ihmiset kokoontuivat illastamaan 100-vuotiaan Suomen kunniaksi yhteisten illallispöytien ääreen syömään, tunnelmoimaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Rabatin suurlähetystö järjesti oman piknik-muotoisen illallisensa taivaan alla lauantaina 26.8., kun Suomen itsenäisyyspäivään oli jäljellä tasan 100 päivää.

Hetki ennen ruokajuhlan alkamista.

Rennoissa kesäjuhlissa oli tarjolla niin suomalaisia kuin marokkolaisiakin herkkuja: salaatteja, karjalanpiirakoita, lohipiirasta, ruissipsejä sekä omenapiirakkaa vaniljajäätelön kera. Tummasta limpusta tehdyt cocktail-palat mätitahnalla olivat yksiä illan ehdottomista suosikeista. Tapahtumavieraat auttoivat pöydän koreaksi laittamisessa tuomalla itse valmistamiaan herkkuja jaettavaksi. Moni pääsi kokeilemaan suomalaista pihapelien kestosuosikkia mölkkyä ihka ensimmäisen kerran.

Lämmin sää suosi illastajia alkuillasta, kunnes kesän jälkeinen ensimmäinen sade kasteli osallistujat ja ajoi meidät osin lähetystön puutarhakatoksien alle. Ensimmäisten sadepisarten tippuessa taivaalta taustalla soi osuvasti Pariisin Kevät yhtyeen kappale Kesäyö: ”Ja ulkona kesäyö, satoi kasvoille kyyneleitä”. Sade keräsi juhlaväen keskustelemaan ruokapöydän ympärille, millä riitti vielä tarjottavaa.

Illallisesta nauttinut 26-vuotias marokkolainen Soufyane, kertoo kuvastaan Suomesta: ”Minulla on paljon suomalaisia ystäviä, ja muutenkin hyvä kuva Suomesta. Tiedän, että suomessa on paljon lunta, muttei paljoa aurinkoa. Ehkä sen takia suomalaiset tulevat Marokkoon!”

Karima, 25 vuotta, on kuullut Suomen hyvästä koulutusjärjestelmästä: ”Suomen koulutusjärjestelmä on todella hyvä. Tapahtuman perusteella vaikuttaa, että suomalaiset ovat avoimia myös muita kulttuureja kohtaan. Ruokatarjonta on monipuolista ja herkullista. Pidin kovasti karjalanpiirakoista!”

Kiitos kaikille osallistujille. Tämän illan tunnelma tehtiin juhlavuoden teeman mukaisesti yhdessä!