Koronavirusuutiset Latviassa

Viime viikkoina COVID-19 tapaukset ovat lisääntyneet mutta toistaiseksi ei ole syytä huoleen. 

Toukokuun 15. päivästä lukien kasvomaskia ei enää tarvitse käyttää julkisessa liikenteessä.

1.4.2022 lukien vaatimus rokotus - tai toipumistodistuksesta tai negatiivisesta COVID-19-testitodistuksesta Latviaan saapumiseksi on kumottu 1 päivästä huhtikuuta 2022. Vaatimus koskee siis vain korkean riskin maista tulevia matkailijoita.​​​​​​https://www2.mfa.gov.lv/en/usa/embassy-s-news/68978-information-on-entry-to-latvia-from-1st-april(Linkki toiselle web-sivustolle.)
 

Latviaan saapumisen rajoitukset riippuvat siitä maasta, josta henkilö on matkustamassa ja siitä, onko henkilö rokotettu tai sairastanut COVID-19 taudin.

Kysymyksiä Latvian maahantulosäännöistä voi osoittaa suoraan Latvian rajavartiostolle, sillä se tekee viime kädessä päätöksen henkilön maahanpääsystä, Latvian raja: +371 670 75616.

Latvian hallituksen yleisinfoa koronaviruksesta ja toimenpiteistä COVID-19-sivustustolta (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)(en).

Maahantulosäännökset

​​​​​Matkustajan on tarvittaessa esitettävä asianmukaiset paperit.

Lisätietoja näistä säännöksistä:

Muuta huomioitavaa

Koronasovellus ''Apturi Covid(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)'' (Stop Covid) tartuntaketjujen seurantaa helpottava mobiilisovellus, on otettu Latviassa käyttöön toukokuun lopussa 2020.

Edustuston asiakaspalvelu

ma-pe 09.00-11.30 (passi- ja maahantuloasioissa ajanvaraus)

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected].  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.