Statsminister Vanhanen deltar i Helsingforsprocessens medborgardiskussion i Seinäjoki

Pressmeddelande 164/2005
19.5.2005


Utrikesministeriets Europainformation och Helsingforsprocessen anordnar en för allmänheten öppen medborgardiskussion om kontrollen över globaliseringen den 23 maj 2005 i Seinäjoki. Samarbetsparter är Finlands FN-förbund och yrkeshögskolan i Seinäjoki. Tillställningen hålls kl. 16.30-17.45 i teknologicentret Framis auditorium.

Temat för tillställningen är "Kontrollen över globaliseringen - Finlands roll i EU och FN". Evenemangets huvudtalare är statsminister Matti Vanhanen. Finlands FN-förbunds vice ordförande, riksdagsledamot Jutta Urpilainen kommenterar. Rektor Tapio Varmola vid yrkeshögskolan i Seinäjoki avslutar tillställningen. Efter det kommenterande inlägget har publiken möjlighet att delta i diskussionen.

Medborgardiskussionen i Seinäjoki avslutar den serie regionala globaliseringsseminarier som under vårens lopp har hållits i de flesta landskap i Finland. Seminarierna har anordnats av Helsingforsprocessen, utrikesministeriets Europainformation, organisationsnätverket ”den globala medborgarplattformen”, Finlands studentkårers förbund och Ylehjälpen.

Helsingforsprocessen är ett gemensamt projekt för Finlands och Tanzanias regeringar som syftar till att främja nya metoder för att kontrollera globaliseringen. Helsingforsprocessen har som mål att söka praktiska lösningar på globala problem i samarbete mellan representanter för regeringarna, företagssektorn och det civila samhället. Processen når sin höjdpunkt under den Helsingforskonferens som hålls i september 2005 och resultaten från den kommer att stå till förfogande vid FN:s generalförsamling samma höst.

Närmare upplysningar: Europainformationens enhetschef Pirkko Hämäläinen, tfn 09 160 55813, Helsingforsprocessens ambassadör Ilari Rantakari, tfn 040 709 4245, samt direktören för internationella ärenden vid yrkeshögskolan i Seinäjoki Helli Kitinoja, tfn 040 830 4101.









Utrikesministeriets Europainformation(Länk till en annan webbplats.)

Helsingforsprocessen(Länk till en annan webbplats.)