Team Finland -verkosto Keniassa

Team Finland -verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa. Verkosto kokoaa yhteen näiden alojen toimijat ja palvelut. Verkoston ytimen muodostavat näillä aloilla toimivat valtiorahoitteiset organisaatiot kuten ministeriöt, edustustoverkko, Business Finland, Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit, Finnvera, Finnfund sekä maakunnalliset, ELY-keskusten varaan rakentuvat kansainvälistymispalvelut.

Team Finland -verkosto auttaa yritystäsi kansainvälistymään, kasvamaan ja menestymään maailmalla. Lisätietoa palveluista kansainvälistyville yrityksille Team Finlandin verkkosivuilta.(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Team Finland -yhteyshenkilöt Keniassa

Koordinaattori

Edustuston päällikön sijainen Otto Stenius
Suomen suurlähetystö, Nairobi
otto.stenius(a)formin.fi

Yhteyshenkilöt Business Finland Itä-Afrikan toimistossa

  • Senior Advisor, Esa Rantanen
    esa.rantanen(a)businessfinland.fi
  • Senior Advisor, Susan Kaparo
    susan.kaparo(a)businessfinland.fi
  • Senior Advisor, Meshack Wasiar
    meshack.wasiar(a)businessfinland.fi

Puheenjohtaja

Suurlähettiläs Pirkka Tapiola

Team Finland -toimijat Keniassa

Team Finland -verkoston tavoitteet Keniassa

Kenia on Itä-Afrikan suurin ja kehittynein talous. Viime vuosina Nairobi on vahvistanut asemiaan liike-elämän alueellisena keskuksena, ja maan kasvava keskiluokka, lisääntyvä alueellinen kauppa sekä infrastruktuurin kehittäminen tukevat lupaavaa talouskasvua. Suomalaisyritysten korkea osaaminen ja teknologia täydentävät hyvin niitä alueita, joilla Kenia haluaa kehittää talouttaan.

Suomi-tiimi edistää Keniassa suomalaisten yritysten toiminnan kasvattamista erityisesti infrastruktuurirakentamisessa sekä energia- metsä-, vesi- ja ICT-sektoreilla. Suomen pitkäaikainen kehitysyhteistyö Keniassa toimii osittain samoilla aloilla, ja siten Suomi-tiimi tehostaa monipuolisesti eri suomalaistoimijoiden välistä yhteistyötä.

Team Finlandin keskeiset kohderyhmät ovat viranomaiset ja liike-elämän organisaatiot Keniassa. Suomessa tärkein kohderyhmä on elinkeinoelämän järjestöt. Team Finland tekee Suomi-kuvaa tunnetuksi monipuolisen toimittajaverkostonsa sekä nettisivujensa ja Facebookin kautta. Team Finland edistää suomalaisten ja kenialaisten toimijoiden välisten yhteyksien rakentumista, ja niiden avulla levitetään myönteistä Suomi-kuvaa Keniassa ja toisaalta lisätään suomalaisten tietoisuutta liiketoimintamahdollisuuksista Keniassa.

Team Finlandin työssä Keniassa on vahva Itä-Afrikan alueellinen näkökulma, ja yhteistyötä tehdään muiden alueen edustustojen kanssa.

Lisätietoa: