Team Finland -verkosto Keniassa

Team Finland -verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa. Verkosto kokoaa yhteen näiden alojen toimijat ja palvelut. Verkoston ytimen muodostavat näillä aloilla toimivat valtiorahoitteiset organisaatiot kuten ministeriöt, edustustoverkko, Business Finland, Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit, Finnvera, Finnfund sekä maakunnalliset, ELY-keskusten varaan rakentuvat kansainvälistymispalvelut.

Team Finland -verkosto auttaa yritystäsi kansainvälistymään, kasvamaan ja menestymään maailmalla. Lisätietoa palveluista kansainvälistyville yrityksille Team Finlandin -verkkosivuilta.

Team Finland -yhteyshenkilöt Keniassa

Koordinaattori: 
Edustuston päällikön sijainen Ramses Malaty

Suomen suurlähetystö, Nairobi
ramses.malaty(a)formin.fi

Yhteyshenkilö Business Finland Itä-Afrikan toimistossa:
Vientikeskuksen päällikkö Esa Rantanen

esa.rantanen(a)businessfinland.fi

Puheenjohtaja:
Suurlähettiläs Erik Lundberg

Team Finland -toimijat Keniassa

  • Suomen suurlähetystö, Nairobi
  • Business Finland Itä-Afrikka, Nairobi
  • Suomen kunniakonsulaatti, Mombasa

Team Finland -verkoston tavoitteet Keniassa

Kenia on Itä-Afrikan suurin ja kehittynein talous. Viime vuosina Nairobi on vahvistanut asemiaan liike-elämän alueellisena keskuksena, ja maan kasvava keskiluokka, lisääntyvä alueellinen kauppa sekä infrastruktuurin kehittäminen tukevat lupaavaa talouskasvua. Suomalaisyritysten korkea osaaminen ja teknologia täydentävät hyvin niitä alueita, joilla Kenia haluaa kehittää talouttaan.

Suomi-tiimi edistää Keniassa suomalaisten yritysten toiminnan kasvattamista erityisesti infrastruktuurirakentamisessa sekä energia- metsä-, vesi- ja ICT-sektoreilla. Suomen pitkäaikainen kehitysyhteistyö Keniassa toimii osittain samoilla aloilla, ja siten Suomi-tiimi tehostaa monipuolisesti eri suomalaistoimijoiden välistä yhteistyötä.

Team Finlandin keskeiset kohderyhmät ovat viranomaiset ja liike-elämän organisaatiot Keniassa. Suomessa tärkein kohderyhmä on elinkeinoelämän järjestöt. Team Finland tekee Suomi-kuvaa tunnetuksi monipuolisen toimittajaverkostonsa sekä nettisivujensa ja Facebookin kautta. Team Finland edistää suomalaisten ja kenialaisten toimijoiden välisten yhteyksien rakentumista, ja niiden avulla levitetään myönteistä Suomi-kuvaa Keniassa ja toisaalta lisätään suomalaisten tietoisuutta liiketoimintamahdollisuuksista Keniassa.

Team Finlandin työssä Keniassa on vahva Itä-Afrikan alueellinen näkökulma, ja yhteistyötä tehdään muiden alueen edustustojen kanssa.

Lisätietoa: