DesignMarch Reykjavikissa 15-18.3.2018

DesignMarch -festivaali järjestetään Reykjavikissa jo kymmenettä kertaa. Vuosien saatossa festivaalista on kasvanut kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu tapahtuma. Alusta alkaen suomalaisten panostus festivaaliin on ollut merkittävä ja festivaaliin osallistuu tänäkin vuonna useita suomalaisia designin ystäviä sekä alan ammattilaisia.

Suurlähettiläs Valtteri Hirvonen isännöi Design Diplomacy -tapahtuman virka-asunnollaan festivaalia edeltävänä keskiviikkona. Tapahtumaan oli kutsuttu vieraiksi tekstiilisuunnittelijat Reeta Ek sekä Ragna Fróða. Suurlähettilään juhlapuheen jälkeen Design Diplomacy -korttipelin polkaisi käyntiin pr-konsultti Greipur Gíslason.

Tekstiilisuunnittelijoiden rentoa keskustelua oli saapunut kuuntelemaan talontäydeltä vieraita ja yleisö osallistuikin leikkiin aktiivisesti. Aiheina olivat luomisen tuska ja ihanuus, asuinympäristö, materiaalit ja tekstiilisuunnittelijoiden kohtaamat haasteet. Tilaisuus oli kerrassaan onnistunut varaslähtö festivaaliin.


DesignMarch?

DesignMarch -festivaalin järjestää The Iceland Design Centre.
DesignMarch -festivaali järjestetään vuosittain. Vuoden 2018 ohjelma: https://designmarch.is/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Vuoden 2018 DesignMarch -tärpit:

Reeta Ek: www.reetaek.com(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Ragna Fróða: www.ragnafroda.com(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Nordic silence: https://designmarch.is/dagskra/norraen-thogn-nordic-silence(Linkki toiselle web-sivustolle.)

1+1+1+Sweet Salone + Geysir: https://designmarch.is/dagskra/111sweet-salone-geysir(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suurlähetystö kehottaa tutustumaan myös Reykjavikin Pohjolan talolla järjestettäviin DesignMarch -tapahtumiin. Lisätietoja nettisivuilla: www.nordice.is(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Design Diplomacy -tapahtumia isännöivät Suomen suurlähetystön lisäksi Tanskan, Ruotsin, Norjan, Yhdysvaltojen ja Kanadan suurlähetystöt.

Tekstin koonti ja kuvat: Jaana Pitkänen