Mistä haet viisumia?

Suomi on ulkoistanut viisumihakemusten vastaanoton Iranissa VFS Globalin ylläpitämään viisumikeskukseen Teheranissa. Ulkoistamisen tavoitteena on helpottaa Schengen-viisumin hakemista Suomeen ja Viroon. Viisumikeskus ja sen puhelinpalvelu palvelevat asiakkaita englannin ja farsin kielellä.

Ajanvaraus viisumin hakemiseen tulee aina tehdä Suomen viisumikeskuksen nettisivuilla toimivasta sähköisestä ajanvarauksesta osoitteessa: [email protected]. Hakemuslomakkeen voi täyttää myös sähköisesti.

Viisumihakemus tulee aina jättää viisumikeskukseen henkilökohtaisesti, samalla otetaan valokuva ja sormenjäljet. Viisumikeskus perii jokaiselta hakijalta palvelumaksun.

Hakija voi halutessaan ostaa kuriiripalvelun esimerkiksi passin palauttamiseksi haluamaansa osoitteeseen Iranissa. Tästä ja muista palveluista saa tietoa Suomen viisumikeskuksen verkkosivuilta https://visa.vfsglobal.com/irn/en/fin/(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Suomen Teheranin suurlähetystö käsittelee jatkossakin kaikki viisumihakemukset ja tekee niihin päätökset.

​​​​​​VFS Global Viisumikeskuksen yhteystiedot 

HUOM! Haettaessa viisumia Suomeen ja Viroon tulee viisumihakemus jättää seuraavaan viisumikeskukseen (VAC):

Joint Visa Application Centre
4th Floor, Heravi Centre, Square Heravi,
Street Mousavi (Golestan 5th Street) District 4,
Tehran, Iran

Lähin metro-asema on Heravi, Teheranin metrolinja numero 3. Asema sijatsee Sayyad moottoritien varrella lähellä Heravin aukiota Luoteis-Teheranissa.

Aukioloaika: su–to klo 8–17
Hakemusten vastaanotto: klo 8–15
Passien luovutus:  klo 15–17

Ajanvaraus: [email protected]
Verkkosivut: https://visa.vfsglobal.com/irn/en/fin/(Linkki toiselle verkkosivustolle)
Sähköposti: [email protected]
Puhelinpalvelu: +98 21 82 80 59 10