Viisumikeskus helpottaa Schengen-viisumin hakemista Suomeen ja Viroon Iranissa

Suomi ulkoistaa viisumihakemusten vastaanoton Iranissa VFS Globalin ylläpitämään viisumikeskukseen Teheranissa 30.11.2017 alkaen. Ulkoistamisen tavoitteena on helpottaa Schengen-viisumin hakemista Suomeen. Hakemuksen jättämistä varten on varattava aika sähköpostitse. Nettisivuilla voi täyttää hakemuslomakkeen sähköisesti. Hakija voi halutessaan ostaa kuriiripalvelun passin lähettämiseksi haluamaansa osoitteeseen Iranissa.

Viisumihakemus tulee aina jättää viisumikeskukseen henkilökohtaisesti, samalla otetaan valokuva ja sormenjäljet. Hakemuksen voi jättää sunnuntai-torstai klo 08.00 – 15.00. Viisumikeskus perii jokaiselta hakijalta palvelumaksun.

Suomen Teheranin suurlähetystö käsittelee jatkossakin kaikki viisumihakemukset ja tekee niihin päätökset. Kaikki oleskelulupa- ja passihakemusasiat käsitellään edelleen edustustossa, eikä ko. asiointia voi hoitaa viisumikeskuksessa.

Viisumikeskuksen nettisivut, puhelin- ja sähköpostipalvelut avautuvat 23.11.2017. Puhelin palvelee farsiksi ja englanniksi (sunnuntai-torstai klo 08.00 –17.00). Ajan viisumihakemuksen jättämiseen voi varata osoitteessa [email protected]

Myös edustustoon tulee varata aika sähköpostilla.

VFS Global Viisumikeskus Teheranissa, Iranissa:

Haettaessa viisumia Suomeen ja Viroon tulee viisumihakemus jättää 15. heinäkuuta alkaen seuraavaan viisumikeskukseen (VAC):

Joint Visa Application Centre

4th Floor, Heravi Centre, Square Heravi,

Street Mousavi (Golestan 5th Street) District 4,

Tehran, Iran

Lähin metro-asema on Heravi, Teheranin metrolinja numero 3. Asema sijatsee Sayyad moottoritien varrella lähellä Heravin aukiota luoteis Teheranissa

Aukioloajat:                                        08.00 – 17.00

Hakemusten vastaanotto:           08.00 – 15.00

Passien luovutus:                             15.00 – 17.00

E-mail kyselyt:   [email protected]

E-mail ajanvaraus

[email protected]

Call centre:         +98 21 2767 4000          

Aukioloajat:        08.00 – 17.00