Wild Taiga vald till turistmål för framtiden i Finland 2008

Wild Taiga har i tävlingen Destination of Excellence in Finland (DEEF) valts till turistmål för år 2008 i Finland enligt kriterierna framtida turistmål som utnyttjar den lokala kulturen och livsstilen. I tävlingen deltog 29 turistmål i Finland.

Wild Taiga © Wild Taiga

Wild Taiga består av ett nätverk av tiotals företag och andra organisationer, som överskrider orts- och landskapsgränser inom ramen för temat. Målets centrala produkter är unika i europeisk skala. I och med förnätningen möjliggör det omfattande resursunderlaget och samarbetet ett mångsidigt serviceurval och val som träffats av kunden.

Beträffande Wild taiga konstaterar bedömningsgruppen bland annat följande:
"Målets kärna är den lokala vardagskulturen och livsstilen, där förhållandet till naturen utgör en stark dimension. Man har i målet nyttjat lokal kulturell kunskap och med finns starka kultur- och konstevenemang samt andra kulturella delfaktorer. Målet representerar ett nytt slags verksamhetssätt där inslag av förnätning ingår. Målet är tydligt organiserat och stävar systematiskt mot gemensamt uppställda målsättningar, vilkas uppnående man följer upp. Målet fungerar på ett hållbart sätt i förhållande till naturen och beaktar åtgärder som främjar ekologisk hållbarhet."

DEEF-tävlingen är en del av Europeiska kommissionens projekt European Destinations of Excellence.

Pressmeddelande Arbets- och näringsministeriet

Ytterligare information
Wild Taiga(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)