Besök nästan 200 museer i Finland med ett enda kort

Museikortet har för första gången lanserats i Finland. Kortet kostar 54 euro och med det får man tillgång till nästan 200 olika finska museer från Hangö till Inari varje dag. Det här är en exceptionellt omfattande satsning av museer, även efter europeisk måttstock.

Republikens president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio tog emot de första Museikorten. Foto: Republikens presidents kansli

Det landsomfattande Museikortet kan köpas på alla medverkande museer, Museot.fi -webbutiken eller hos Tiketti. Kortet gäller 365 dagar från första bruk. Bland de nästan 200 museerna finns till exempel Ateneum i Helsingfors, Aboa Vetus i Åbo och Ishockeymuseet i Tammerfors.

Republikens president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio tog emot de första Museikorten den 5 maj när systemet lanserades. De var glada över sina kort och konstaterade att de säkert kommer att komma i bruk.

Museikortet är ett absolut måste att ha med sig när man åker till Finland på sommaren. Var man än befinner sig, finns det alltid ett museum nära som kan besökas. Läs mera på Museiförbundets webbsida.(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Följ Museikortet på sociala medier:

Facebook(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Twitter(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Instagram(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)