Matkalle lähtiessä muistettavaa:

  • Voimassa oleva matkustusasiakirja; passi tai poliisin myöntämä henkilökortti (sininen)
  • EU-alueella matkustaessa riittää, kun passi tai henkilökortti on voimassa koko matkan ajan. Vähimmäisvoimassaoloaikaa ei ole.
  • Ajokortti EI OLE matkustusasiakirja
  • Alaikäisen,  ilman huoltajiaan matkustavan on suositeltavaa pitää mukana huoltajan/huoltajien allekirjoittamaa kirjallista suostumusta, josta ilmenee alaikäisen nimi, syntymäaika, matkustusasikirjan numero, matkareitti sekä mahdollisen täysi-ikäisen saattajan nimi.  Asiakirjassa on lisäksi oltava huoltajien yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero).  Asiakirja esitetään tarvittaessa viranomaiselle.
  •  Tee Ulkoministeriön matkustusilmoitus osoitteessa:
    https://matkustusilmoitus.fi/
  • Prahan julkinen liikenne on kattava ja hyvin toimiva.  On kuitenkin huomioitava, että liikennevälineissä (raitiovaunut, bussit) ei myydä lippuja. Lippuja myydään joillakin pysäkeillä ja metroasemilla olevissa lippuautomaateissa sekä Prahan liikennelaitoksen Info-pisteissä.  Lippu on hankittava ennen matkan alkua.
  • Lista info-pisteistä:

    http://www.dpp.cz/en/list-of-info-centres/(Linkki toiselle web-sivustolle.)


    Info-pisteissä myydään kertalippuja (60 ja 90 minuutin) joita saa myös vihkoina sekä esim. 72 tunnin lippuja (hinta 110 CZK (n. 4,4 €), joka on siis varsin edullinen. Kertaliput ja  72 tunnin lippu on leimattava raitiovaunuun, bussiin tai metrolaiturille mennessä, keltaisissa leimauslaitteissa.

    Lipuntarkastajien kanssa ei yleensä voi neuvotella, selityksiä lipun puuttumiselle ei hyväksytä, ja tarkastusmaksu on 800 korunaa. Omaa passia ei ole syytä jättää tarkastajalle pantiksi. Ellei käteistä ole riittävästi, on parempi lähteä lipuntarkastajan kanssa pankkiautomaatille.