Kahdenväliset suhteet

Suhteet

Suomen ja Bolivian suhteet ovat hyvät. Presidentti Evo Moralesilla on erittäin positiivinen kuva Suomesta. Maiden välit lähentyivät Moralesin vuoden 2010 Suomen vierailun jälkeen. Presidentti Morales matkusti Suomeen tutustuakseen maan puhtaan teknologian osaamiseen erityisesti kaivos-, energia- ja vesi/jätehuoltosektoreilla. Morales tapasi vierailullaan Suomen valtiovaltaa sekä puhtaan teknologian yritysten edustajia ja kansalaisyhteiskuntaa. Vierailu oli erittäin onnistunut. Suomen pääministeri Juha Sipilä tapasi presidentti Evo Moralesin sekä muuta maan johtoa Boliviassa vuonna 2017.

Kaupallis-taloudelliset suhteet

Kauppasuhteet Suomen ja Bolivian välillä ovat vähäiset. Vuonna 2017 tuonti Boliviasta Suomeen oli arviolta noin 32,8 miljoonaa euroa. Tuonti koostuu pääosin sinkkimalmistä sekä muista arvometalleista. Vienti Suomesta Boliviaan oli vuonna 2017 noin 7,8 miljoonaa euroa. Vienti Boliviaan koostuu pääosin koneista ja laitteista.

Kulttuurisuhteet

Kulttuurisuhteet Suomen ja Bolivian välillä ovat vähäiset. Suomalaisia elokuvia on säännöllisesti esillä eurooppalaisen elokuvan festivaaleilla.

Suomalaiset, suomen kieli

Suomen Perun suurlähetystön mukaan Boliviassa asuu 38 suomalaista (2019). 

Vierailut

Vierailut Boliviasta Suomeen

  • Presidentti Evo Morales vuonna 2010

Historia

Diplomaattisuhteet on solmittu 21. syyskuuta 1963. Suomella ei ole suurlähetystöä Boliviassa. Suhteet Boliviaan hoidetaan Limasta käsin. Suomea maahantulolupa-asioissa Boliviassa edustaa Tanska. Bolivia hoitaa diplomaattiset suhteensa Suomeen Tukholmasta. Diplomaatti- ja virkapassien viisumivapaus astui voimaan 19. heinäkuuta 2007.