Suurlähetystön tehtävät

Suurlähetystön tehtävänä on edistää monipuolisesti Suomen poliittisia ja taloudellisia suhteita Sambian sekä sivuakkreditointimaiden Zimbabwen ja Malawin kanssa. Lisäksi suurlähetystö edustaa Suomea Itäisen ja eteläisen Afrikan yhteismarkkinajärjestössä (Common Market for Eastern and Southern Africa, COMESA). Suomen suurlähettiläs on Pirjo Suomela-Chowdhury.

Toiminta painottuu erityisesti Suomen ja Sambian välisten kaupallisten suhteiden edistämiseen sekä elinkeinoelämän, korkeakoulujen ja instituutioiden välisen verkottumisen tukemiseen. Kehitysyhteistyövaroin edistetään Sambian PK-sektorin vahvistumista sekä yksityissektorin kumppanuuksia. Lisäksi Suomi kanavoi tukea Sambiaan, Zimbabween ja Malawiin suomalaisten kansalaisjärjestöjen sekä alueellisten ohjelmien kautta. Suurlähetystö toimii tiiviissä yhteistyössä Euroopan unionin, Yhdistyneiden kansakuntien ja Maailmanpankkijärjestelmän kanssa, joiden toiminta tarjoaa yhteistyömahdollisuuksia myös suomalaisille toimijoille.

Suurlähetystö tarjoaa konsulipalveluita alueella oleskeleville suomalaisille, valvoo Suomen kansalaisten etuja ja oikeuksia Sambiassa ja muissa toimialueensa maissa sekä auttaa hädänalaiseen asemaan joutuneita.

Lisätietoa edustustojen tehtävistä löytyy ulkoministeriön verkkosivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

 

​​​​​​​