Hanoin suurlähetystö hakee palvelukseensa konsulipalveluvirkailijaa

Hanoin suurlähetystö hakee palvelukseensa konsulipalveluvirkailijaa hoitamaan maahantuloasioihin liittyviä tehtäviä määräaikaiseen työsuhteeseen 31.3.2022 saakka. Tehtävään valittu henkilö voi aloittaa tehtävässään edustuston arvion mukaan 1.4.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Tehtävän työsuhteeseen sovelletaan asemamaasta palkatun työntekijän ehtoja ja Vietnamin lainsäädäntöä sekä soveltuvin osin Suomen lainsäädäntöä.

Suurlähetystön monipuolisia, haastavia ja mielenkiintoisia maahantuloasioita hoitavat konsulipalveluvirkailijat työskentelevät osana suurlähetystön konsulipalvelutiimiä ja heidän keskeiset työtehtävänsä ovat:

  • Viisumi- ja oleskelulupahakemusten käsittely (ml. viisumi- ja oleskelulupahakemusten käsittelyyn liittyvät haastattelut)
  • Osallistuminen konsulipalveluiden asiakaspalveluun ja asiakastiedusteluihin vastaaminen sähköpostitse ja puhelimitse
  • Yhteydenpito viisumikeskukseen ja muihin yhteistyökumppaneihin (mm. Migri)
  • Passiasiat ml. passihakemusten käsittely
  • Edustuston päällikön ja lähiesimiehen määräämät muut työtehtävät kuten esimerkiksi viestintään ja maakuvatyöhön liittyvät tehtävät

Työtehtävään voi kuulua myös lupahakemusten käsittelyn lisäksi työperäiseen maahanmuuttoon liittyviä tehtäviä, kuten esimerkiksi työperäisen maahanmuuton edistäminen ja sen kehityssuuntien seurantaa sekä lieveilmiöiden analysointia. Hakijan eduksi katsotaan työperäiseen maahanmuuttoon liittyvien menettelyjen tuntemusta.

Tehtävään valittavalta edellytetään Suomen kansalaisuutta ja erinomaista suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Tehtävään valittavalta edellytetään myös tyydyttävää ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Konsulipalveluvirkailijan tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä toimimiseen yhteistyössä muiden tiimin jäsenten kanssa monikulttuurisessa työympäristössä. Tehtävä edellyttää päätöksentekokykyä niin itsenäisesti kuin tiimin jäsenenäkin. Tehtävän hoitaminen edellyttää myös hyviä atk-taitoja. Lisäksi konsulipalveluvirkailijan tulee olla asiakaspalveluhenkinen, huolellinen, joustava ja hänellä tulisi olla paineensietokykyä.

Aiempi kokemus konsulipalvelutehtävistä, erityisesti maahantuloasioiden hoitamisesta Suomen edustustoissa ulkomailla katsotaan eduksi. Myös aiempi kokemus työskentelystä valtionhallinnon organisaatioissa katsotaan eduksi. Tehtävään valitun henkilön koulutus tapahtuu työn ohessa Suomen Hanoin suurlähetystössä ja tarvittaessa ulkoministeriössä Helsingissä.

Tehtävään valittu henkilö voi aloittaa tehtävässään edustuston arvion mukaan 1.4.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on määräaikainen 31.3.2022 saakka. Tehtävän jatko on mahdollinen.

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteesta www.supo.fi.

Lisätietoja tehtävästä antaa konsulipalveluvastaava Heta Laurila. Työsuhteen ehtoja koskevia lisätietoja antaa hallintovastaava Nina Hallan. Asiaa koskevat tiedustelut pyydetään lähettämään sähköpostitse osoitteeseen sanomat.han(at)formin.fi

Pyydämme lähettämään vapaamuotoisen hakemuksen ja ansioluettelon keskiviikkoon 27.1.2021 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: sanomat.han(at)formin.fi. Hakemus sekä ansioluettelo tulee lähettää erillisinä .pdf-asiakirjoina sähköpostin liitteenä. Viestin otsikoksi pyydetään merkitsemään "Konsulipalveluvirkailija / SL Hanoi".

Koronaviruspandemian johdosta tehtävän aloitusta saatetaan joutua siirtämään.

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme osoitteesta um.fi/tietosuoja-ulkoasiainhallinnossa. Hakemalla tehtävään, hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn.

​​​​​​​