Suurlähettiläsnimityksiä ja sivuakkreditointeja

Tasavallan presidentti määräsi esittelyssään 12. huhtikuuta kahdeksan uutta suurlähettilästä ja kolme sivuakkreditointia.

Nikosian-suurlähetystö, Kypros

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Päivi Peltokosken Suomen Nikosian-edustuston päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2024 lukien.

Peltokoski siirtyy tehtävään Palestiinasta Suomen Ramallahin-yhteystoimiston päällikön tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2020. Tätä ennen hän toimi ulkoministeriössä Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikön päällikkönä vuosina 2014–2020. Edustustokokemusta hänellä on lisäksi Suomen Moskovan- ja Tallinnan-suurlähetystöistä sekä Pietarin-pääkonsulaatista.

Ulkoministeriön palvelukseen Peltokoski on tullut vuonna 1998. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

Päivi Peltokoski

Lissabonin-suurlähetystö, Portugali

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Titta Maja-Luodon Suomen Lissabonin-edustuston päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2024 lukien.

Maja-Luoto siirtyy tehtävään ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston osastopäällikön tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2021. Ministeriössä hän on työskennellyt monipuolisesti kehitys-, kauppa- ja ihmisoikeuspoliittisten kysymysten parissa. Edustustokokemusta hänellä on Suomen pysyvästä edustustosta Genevessä sekä Santiago de Chilen- ja Tallinnan-suurlähetystöistä sekä Euroopan unionin delegaatiosta Brasiliasta.

Ulkoministeriön palvelukseen Maja-Luoto on tullut vuonna 2001. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri.

Titta Maja-Luoto

Moskovan-suurlähetystö, Venäjä

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Marja Liivalan Suomen Moskovan-edustuston päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2024 lukien.

Liivala siirtyy tehtävään ulkoministeriön itäosaston osastopäällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2021. Liivala on aiemmin työskennellyt Venäjään liittyvissä tehtävissä ulkoministeriössä sekä Suomen Moskovan-edustustossa vuosina 2008–2012 ja 1998–2002, Tadžikistanin, Turkmenistanin, Uzbekistanin kiertävänä suurlähettiläänä ja ulkoministeriön Pohjois-Amerikan yksikön johtavana asiantuntijana.

Ulkoministeriön palvelukseen Liivala on tullut vuonna 1997. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.

Marja Liivala

Ramallahin-yhteystoimisto, Palestiinalaisalue

Valtioneuvosto nimitti istunnossaan 11. huhtikuuta lähetystöneuvos Tarja Kangaskorteen ulkoasiainneuvoksen virkaan 1. syyskuuta 2024 lukien. Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Tarja Kangaskorteen Ramallahin-yhteystoimiston päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2024 lukien.

Kangaskorte siirtyy tehtävään ulkoministeriön ihmisoikeuspolitiikan yksikön päällikön tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2019. Kangaskorte on työskennellyt aiemmin muun muassa Suomen Pekingin-, Bangkokin- ja Wienin-suurlähetystöissä ja ulkoministeriössä ulkoministerin kabinetissa diplomaattiavustajana vuosina 2013 –2015.

Ulkoministeriön palvelukseen Kangaskorte on tullut vuonna 2002. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri.

Tarja Kangaskorte

Kiovan-suurlähetystö, Ukraina

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Tarja Fernándezin Suomen Kiovan-edustuston päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2024 lukien.

Fernández siirtyy tehtävään ulkoministeriön turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikön kybersuurlähettilään tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2022. Suurlähettiläänä hän on Suomen Beirutin-suurlähetystössä vuosina 2018–2022 ja Nairobin-suurlähetystössä vuosina 2015–2018 sekä väliaikaisena asiainhoitajana Pristinassa vuosina 2009–2011. Muuta edustustokokemusta hänellä on Tel Avivin- ja Tukholman-suurlähetystöistä sekä New Yorkin pysyvästä edustustosta.

Ulkoministeriön palvelukseen Fernández on tullut vuonna 1994. Hän on koulutukseltaan kansainvälisen politiikan maisteri.

Tarja Fernández

Kuala Lumpurin –suurlähetystö, Malesia

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Anne Vasaran Suomen Kuala Lumpurin -edustuston päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2024 lukien.

Vasara siirtyy tehtävään ulkoministeriön Team Finland –vienninedistämisyksikön kiertotalouden ja vihreän siirtymän suurlähettilään tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2022. Tätä ennen hän työskenteli ulkoministeriön Amerikan ja Aasian osaston johtavana asiantuntijana vuosina 2019–2022. Edustustokokemusta hänellä on lisäksi muiden muassa Suomen Marokon- ja Washingtonin-suurlähetystöistä.

Ulkoministeriön palvelukseen Vasara on tullut vuonna 1989. Hänellä on valtiotieteiden maisterin tutkinto.

Anne Vasara

Vilnan-suurlähetystö, Liettua

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Jaakko Lehtovirran Suomen Vilnan-edustuston päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2024 lukien.

Lehtovirta siirtyy tehtävään Ukrainasta Suomen Kiovan-suurlähetystön päällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2022. Lehtovirta on aiemmin työskennellyt muun muassa Suomen Tokion- ja Moskovan-edustustoissa sekä ulkoministeriön Venäjä-yksikön päällikkönä.

Lehtovirta on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 2001. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori.

Jaakko Lehtovirta

Washingtonin-suurlähetystö, Yhdysvallat

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Leena-Kaisa Mikkolan Suomen Washingtonin-edustuston päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2024 lukien.

Mikkola siirtyy tehtävään Kiinasta Suomen Pekingin-suurlähetystön päällikön tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2021. Mikkola on aiemmin työskennellyt muun muassa ulkoministeriön Afrikan ja Lähi-idän osaston päällikkönä vuosina 2017–2021, Tel Avivin suurlähettiläänä vuosina 2011–2016, EU-edustustossa Brysselissä ja muun muassa Unkarissa ja Australiassa.

Mikkola on tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1992. Koulutukseltaan hän on varatuomari. 

Leena-Kaisa Mikkola

Sivuakkreditoinnit

Lisäksi tasavallan presidentti määräsi Dar es Salaamin-edustuston päällikön, suurlähettiläs Theresa Zittingin sivuakkreditoinnin Burundiin, New Delhin-edustuston päällikön, suurlähettiläs Kimmo Lähdevirran sivuakkreditoinnin Bangladeshiin ja Mexicon-edustustonpäällikön, suurlähettiläs Ari Mäen sivuakkreditoinnin El Salvadoriin.

Lisätietoja

  • Kirsti Pohjankukka, henkilöstöjohtaja, puh. +358 295 350 038

  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].