Maastopalo -dokumenttielokuvan kuvaukset alkoivat Portugalissa

Ilmastonmuutoksen maailmanlaajuiset vaikutukset ovat näkyneet uutisotsakkeissa viime viikkoina erityisesti maastopalojen osalta. John Websterin ohjaama ajankohtainen dokumenttielokuva Maastopalo (Burnt Earth) seuraa suomalaisten pelastajien työtä ilmastonmuutoksen aiheuttamien maastopalojen torjunnassa Portugalissa. Elokuvassa ovat vastakkain ilmastonmuutoksen katastrofaliset vaikutukset ja yksilön halu ja kyky torjua niitä.

Mediatiedote 23.8.2023

Dokumenttielokuvassa seurataan suomalaisia pelastajia, jotka osallistuvat ensimmäistä kertaa Portugalissa maastopalojen sammutustöihin osana EU:n pelastuspalvelumekanismin (EU Civil Protection Mechanism) koordinoimia valmiussiirtoja.(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Ohjaaja John Webster on käsitellyt useissa aiemmissa elokuvissaan ilmastoon liittyviä isoja kysymyksiä: ”Elokuvan keskiössä on pelastajien halu auttaa, mutta myös halu oppia tulevaisuuden varalta: Portugalin kaltaiset metsäpalot on meilläkin väistämättä edessä. Miten yksilö toimii näennäisesti mahdottoman haasteen edessä?” 

Maastopalo -elokuvan ohjaa ja käsikirjoittaa John Webster. Kuvaajana toimii Jarkko T. Laine. Muu kuvausryhmä on koottu portugalilaisista ammattilaisista ja elokuvassa tehdään tiivistä yhteistyötä sekä Suomen että Portugalin pelastusviranomaisten kanssa.

Elokuvan tuottavat Yellow Film & TV:lle Eveliina Kantola ja Marko Talli. Sama tiimi oli toteuttamassa myös viime vuonna julkaistua The Happy Worker -dokumenttielokuvaa. Elokuvan levittää SF Studios ja YLE on hankkinut elokuvan televisio- ja streaming-oikeudet.

Lisätietoja:
 

[email protected]

[email protected]  

Yellow Film & TV on palkittu suomalainen tv-ohjelmia ja elokuvia tuottava yritys. Se on Pohjoismaiden suurin itsenäinen tuotantoyhtiö ja erikoistunut käsikirjoitettuun tv-tuotantoon sekä elokuviin. Yhtiön elokuvia ja tv-sarjoja on myyty yli 60 maahan. Tuotantoyhtiön elokuvatuotantoja ovat mm. Punttikomedia, Häät ennen hautajaisia, Jope Ite, Sel8nne, Peruna, Supercool, Juice, Napapiirin sankarit sekä Supermarsu ja Syke -elokuvat. Viimeaikaisia TV-tuotantoja ovat mm. Pohjoisen tähti, Kotka 10, Sunnuntailounas, Ivalo, Roba, Karkurit, Syke, Aikuiset, Putous, Elämäni Biisi, Sipoon Herttua, Downshiftaajat, M/S Romantic sekä Pohjolan Laki. www.yellowfilm.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.)