Suomi kehittää konsuli- ja maahantulolupapalveluiden saatavuutta Filippiineillä

Suomen Manilan konsulitoimipisteen palvelupiste siirtyy VFS Globalin ylläpitämään keskukseen Manilassa marraskuussa 2018. Passi- ja henkilökortti-, laillistamis- ja konsulipalveluihin on varattava aika konsulitoimipisteen sivuilta löytyvän linkin kautta.

Viisumiasioissa hakijoita palvelee Norjan Manilan suurlähetystö.(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Oleskeluluvan hakeminen Suomeen muuttuu. Aiemmin oleskelulupaa Suomeen on pitänyt hakea Suomen Kuala Lumpurin suurlähetystön kautta, mutta joulukuulta alkaen oleskelulupahakemuksen voi jättää myös Manilassa, kun Suomi ulkoistaa oleskelulupahakemusten vastaanoton VFS Globalin ylläpitämään keskukseen. Keskuksen  avauduttua Suomen konsulitoimipiste Manilassa vastaanottaa oleskelulupahakemuksia rajoitetusti.

Ulkoistamisen tavoitteena on helpottaa Suomen oleskelulupahakemusten jättämistä ja tarjota kattavammat palvelut hakijoille. Hakemuslomakkeen voi täyttää ja maksaa sähköisessä Enter Finland-portaalissa. Keskukseen tulee varata aika hakemuksen jättämistä varten. Oleskelulupahakemus tulee aina jättää henkilökohtaisesti.

Suurlähetystö Kuala Lumpurissa hoitaa normaalisti jo sovitut oleskelulupapalveluajat. Sinne voi myös varata uusia aikoja oleskeluluvan hakemista varten.

Maahanmuuttovirasto käsittelee jatkossakin oleskelulupahakemukset.

Keskuksen verkkosivut sekä uusi asiakaspalvelun puhelinkeskus avautuvat marraskuun lopussa  2018.