Virkatodistus- ja osoitetiedustelut 

Alankomaissa ei ole keskitettyä maan kattavaa väestö- tai osoiterekisterijärjestelmää, vaan henkilörekisteröinti tapahtuu paikkakunnittain.

Alankomaissa kunnat tallentavat maassa asuvien henkilöiden tiedot henkilötietorekisteriin Basisregistratie personen (BRP). Tallennettuihin tietoihin kuuluvat nimi, osoite, syntymäaika ja -paikka, avioliitto ja lapsen syntymä. Henkilön vaihtaessa asuinkuntaansa siirtyvät tiedot hänen mukanaan. Alankomaissa on tiukka yksityisyyden suoja. Lisäksi tietojen saaminen riippuu kyseisestä kunnasta.

Alankomaissa asuvat henkilöt

Voit pyytää otteen omista tiedoistasi asuinkunnaltasi kyseisen kunnan internetsivujen kautta.

Alankomaiden kuntien yhteystiedot löytyvät paikallisviranomaisen nettisivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) (adressen van gemeenten).

Lisätietoja saat Basisregistratie personen (BRP) -nettisivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Alankomaista muuttaneet henkilöt

Alankomaista ennen 30.9.1994 muuttaneista henkilöistä voit kysyä henkilötietoja Vestigingsregisteriltä:

Publiekszaken, Vestigingsregister
Postbus 12620
2500 DL DEN HAAG
THE NETHERLANDS

Alankomaista 30.9.1994 jälkeen muuttaneista henkilötietoja voit kysyä RNI-keskuksista (Registratie Niet-Ingezetene), joita ovat Alkmaar, Almelo, Amsterdam, Breda, Doetinchem, Eindhoven, Goes, Groningen, Haag, Heerlen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Terneuzen, Utrecht, Venlo, Westland ja Zwolle.

Viimeisestä asuinkunnasta voit tiedustella, minkä RNI-keskuksen alueelle kunta kuuluu. Kysely on maksullinen.

Mainitse tiedustelussa kysyjän omat tiedot, osoite ja perustelu tietojen pyyntöön. Liitä tiedusteluun myös kopio kysyjän voimassa olevasta henkilöllisyystodistuksesta. Mikäli tiedustelu koskee toisen henkilön tietoja, tarvitset asianomaisen valtakirjan ja kopion hänen henkilöllisyystodistuksestaan. Tiedustelun voi tehdä myös notaari:

Alankomaissa kuolleiden henkilöiden rekisteri (CBG)

Alankomaiden sukuhistoriakeskus Centrum voor familiegeschiedenis (CBG) antaa tietoja henkilöistä, jotka olivat kuollessaan rekisteröityneenä Alankomaihin. Lakitoimistot, tuomioistuimet ja notaarit voivat tehdä tiedustelun välittömästi menehtymisen jälkeen. Kuolleen henkilön sukulaiset voivat lähettää tiedustelun vasta, kun on kulunut vuosi kuolemasta. Tiedusteluun tarvitaan menehtyneen henkilön koko nimi (naispuolisilta myös tyttönimi), syntymäaika, syntymäpaikka, kuolinaika, kuolinpaikka sekä mielellään myös puolison ja/tai vanhempien nimet. Kysely on maksullinen, joten tiedusteluun kannattaa liittää mukaan myös luottokorttitiedot. Lähetä tiedustelu sähköpostitse pkpl(at)cbg.nl tai kirjeitse osoitteeseen:

Centrum voor familiegeschiedenis
Postbus 11755
2502 AT DEN HAAG

THE NETHERLANDS

Virkatodistus- ja osoitetiedustelut Suomesta

Suomessa asuvan henkilön osoitetta voi kysyä asuinpaikkakunnan maistraatista. Maistraattien yhteystiedot löytyvät maistraatin nettisivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Jos asuinpaikkakunta ei ole tiedossa, voit asiaa tiedustella Helsingin maistraatista: [email protected] ja +358 2 9553 9391 tai Länsi-Suomen maistraatista, Pietarsaari, puh. +358 29 553 9451.

Lisätietoa saat maistraatin nettisivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).