Suomi kiittää tasa-arvotyöhön osallistuvaa alankomaalaista COC-järjestöä erityisellä tunnustuksella

Suomi kiittää tasa-arvotyöhön osallistuvaa alankomaalaista COC-järjestöä erityisellä tunnustuksella

Yksi Suomen keskeisimpiä painopisteitä on tasa-arvon edistäminen maailmassa, ja maa haluaa kiittää niitä tahoja, jotka työskentelevät tämän yhteisen tavoitteen hyväksi. Osoittaakseen kiitollisuutta Suomi on antanut erityisiä HÄN HONOURS -tunnustuksia henkilöille ja järjestöille, jotka ovat sitoutuneita osallisuuden lisäämiseen kaikkalla ympäri maapallon. Yksi näistä tunnustuksista annettiin COC:lle Alankomaissa.

COC:n johtaja Astrid Oosenbrug
COC:n johtaja Astrid Oosenbrug

HÄN HONOURS

Tasa-arvo on Suomen ja sen kansalaisten perusarvo. Korostaakseen tasa-arvon merkitystä ja osoittaakseen kiitollisuutta arvokkaalle työlle, jota tehdään tasa-arvon edistämiseksi, Suomi on osoittanut erityisiä HÄN HONOURS -tunnustuksia yksilöille ja ryhmille ympäri maailman. Suomi pyrkii edistämään tasa-arvokeskusteluita sekä aloitteita, jotka luovat osallistavampaa yhteiskuntaa.

COC Nederland sai tunnustuksen LHBTI-oikeuksien puolustamisesta vuodesta 1946 lähtien

COC Nederland on maailman vanhin LHBTI-järjestö ja on puolustanut seksuaalivähemmistöjen oikeuksia jo vuodesta 1946 lähtien.

COC pyrkii seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin dekriminalisoimiseen ja työskentelee LHBTI-ihmisten yhtäläisten oikeuksien, emansipaation ja sosiaalisen hyväksynnän puolesta  Alankomaissa ja kaikkialla maailmassa.

HÄN tunnustuksen jakaminen virtuaalisesti webinaarissa 11. marraskuuta 2020. Kuvassa Astrid Oosenbrug, suurlähettiläs Päivi Kaukoranta sekä moderaattori Andrew van Esch.

COC on esimerkiksi järjestänyt Gender and Sexuality Alliance -kerhoja noin 1000 koululle ympäri Alankomaita. Se myös tukee yli 35 maassa yli 100 organisaatiota, jotka työskentelevät  lesboihin, homoihin, biseksuaaleihin ja transseksuaaleihin kohdistuvan väkivallan ja syrjinnän torjumiseksi.  

Suurlähettiläs Kaukoranta tunnustuksen kanssa ennen kuin se toimitettiin COC:lle

Suurlähettiläs Päivi Kaukoranta jakoi HÄN-tunnustuksen COC:lle 11. marraskuuta Suomen Alankomaiden suurlähetystön webinaarissa, “Eurovision Song Contest’s influence to Equal Rights and Gender Image? Finnish and Dutch experiences”.

COC:n johtaja Astrid Oosenbrug otti tunnustuksen vastaan virtuaalisesti koko järjestön puolesta. Puheessaan Oostenbrug kiitti Suomea tunnustuksesta:

Astrid Oostenbrug tunnustustaulun kanssa webinaarin aikana

Niiden lähes 75 vuoden aikana, jonka COC on ollut olemassa,  sen jäsenet ja vapaaehtoiset ovat yhdistäneet voimansa luodakseen paremman maailman, jossa ihmisiä ei määritellä heidän seksuaalisen suuntautumisensa, sukupuoli-identiteettinsä, -ilmaisunsa tai sukupuolen merkkien (gender signal) perusteella.
Siksi tämä HÄN-HONOURS -tunnustus koskettaa minua: ”Keskinäinen kunnioitus ja solidaarisuus sekä yhtäläiset mahdollisuudet ja ihmisarvoinen elintaso kaikille johtavat osallistavaan yhteiskuntaan”. Voisin helposti lausua nuo sanat itse suoraan sydämestäni, koska se on se mitä minä olen ja mitä me olemme, Hän.
Kiitos Suomi!

HÄN HONOURS kaikkialla maailmassa

HÄN-kampanjakuva, jossa toisistaan kiinni pitäviä käsiäAikaisemmat tunnustuksen saajat ovat olleet henkilöitä ja ryhmiä esimerkiksi Irlannista, Brasiliasta, Australiasta, Yhdysvalloista, Saksasta, Belgiasta, Singaporesta, Kroatiasta ja Japanista. Saajat edustavat useaa alaa kuten koulutusta, vähemmistöjen oikeuksia ja sukupuolten tasa-arvoa.

HÄN-tunnustus on osa laajempaa tasa-arvoa koskevaa kampanjaa, joka käynnistettiin kesäkuussa 2019 ja jota jatketaan vuoden 2020 loppuun saakka. Kampanjan avulla Suomi pyrkii tuomaan tasa-arvokysymykset kansainvälisen keskustelun kärkeen.

Vuonna 2017, jolloin maa juhli itsenäisyytensä 100-vuotispäivää, Suomi julkaisi myös ensimmäisen kansainvälisen sukupuolten tasa-arvopalkinnon, IGEP (International Gender Equality Prize). Sen avulla Suomi tukee olevaa sukupuolten tasa-arvoa edistävää toimintaa maailmassa.

 

 


Lisätietoja:

Mediakontakti ja haastattelupyynnöt:

Suomen suurlähetystö Alankomaissa
Puh:  + 31 70 346 97 54, 
e-mail: [email protected]