Avoin työpaikka: Kaupallistaloudellisen yhteistyön neuvonantaja, määräaikainen vanhempainvapaan sijaisuus, Suomen Haagin-suurlähetystö

Suomen Haagin-suurlähetystö hakee palvelukseensa kaupallistaloudellisen yhteistyön neuvonantajan sijaista ajalle 5.8.2024 – 18.6.2025.

Kiinnostavatko sinua monipuoliset tehtävät kansainvälisessä ympäristössä Haagissa, Alankomaiden kolmanneksi suurimmassa kaupungissa?

Suomen Haagin-suurlähetystö hakee palvelukseensa paikallisesti palkattavaa kaupallistaloudellisen yhteistyön neuvonantajan sijaista, jonka päätehtävänä on Suomen ja Alankomaiden välisten, keskeisten vienninedistämisteemojen edistäminen.

Tärkeimpiä teemoja ovat energiasiirtymä, meriteollisuus, kierto- ja biotalousratkaisut sekä digitalisaatio. Tehtäviin kuuluvat myös Alankomaiden kaupallistaloudellisen kehityksen sekä innovaatio-, energia-, ilmasto- ja kiertotalouskysymysten seuranta ja raportointi.

Kaupallistaloudellisen yhteistyön neuvonantaja vastaa lisäksi Alankomaiden Team Finland -koordinaattorin roolissa suomalaisyritysten vienninedistämisen tukemisesta muun muassa tarjoamalla tietoa Alankomaiden markkinoista, tunnistamalla lupaavia liiketoimintamahdollisuuksia sekä ohjaamalla yrityksiä sopivien paikalliskontaktien ja -kumppaneiden pariin. Suomen Haagin-suurlähetystön yhtenä tavoitteena on kasvattaa suomalaisten tuntemusta ja kiinnostusta Alankomaiden markkinoita kohtaan. 

Kaupallistaloudellisen yhteistyön neuvonantajan tehtäviin kuuluvat myös esimerkiksi korkean tason vierailujen ja delegaatioiden suunnittelu ja toteutus sekä muut edustuston päällikön määräämät tehtävät.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää erinomaista suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Hollannin kielen osaaminen katsotaan eduksi, samoin Alankomaiden yhteiskunnan ja EU:n päätöksentekojärjestelmän tuntemus. Neuvoantajalta edellytetään kokemusta ja perehtyneisyyttä kaupallistaloudellisiin kysymyksiin.

Hakijalta odotamme itsenäistä työotetta, ongelmanratkaisukykyä, erinomaisia priorisointi- ja viestintätaitoja sekä aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Lisäksi toivomme hyvää paineensietokykyä sekä kykyä verkottua keskeisten talouselämän toimijoiden sekä muiden relevanttien yhteistyökumppaneiden kanssa vienninedistämis- ja investointihankkeiden edistämiseksi.

Työsuhde on määräaikainen sijaisuus 18.6.2025 asti. Koeaika on yksi kuukausi. Työaika on 36 h 15 min / viikko, tehtävä on kokoaikainen. Työsuhteeseen sovelletaan paikallisesti palkatun työntekijän työehtoja ja Alankomaiden lainsäädäntöä, valituksi tullut henkilö on työsuhteessa suoraan edustustoon.

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Tarkat tiedot turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyvät osoitteesta https://supo.fi/turvallisuusselvitykset.

Suurlähetystö käsittelee sille annettuja henkilötietoja luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Suurlähetystö ei siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Lisätietoja tietosuojakäytännöstä löytyy osoitteesta https://um.fi/tietosuoja(Linkki toiselle web-sivustolle.) . Hakemalla tehtävään hakija hyväksyy tietosuojakäytännön ja antaa suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen (joita ei palauteta) pyydetään toimittamaan viimeistään 13.6.2024 sähköpostitse osoitteeseen sanomat.HAA(at)gov.fi. Viestiin otsikko: Kaupallistaloudellisen yhteistyön neuvonantaja. Jatkoon valitut pyydetään haastatteluun.

Mahdolliset lisätiedustelut pyydetään lähettämään osoitteeseen sanomat.haa(at)gov.fi