Suomalaisyhtye Negative Meksikossa

Suomalaisyhtye Negative Meksikossa

Suomalainen, melodista hardrockia soittava Negative esiintyy Meksikon pääkaupungissa lauantaina 14. toukokuuta. Viisi albumia julkaissut bändi on perustettu vuonna 1997. Viisijäsenisen yhtyeen monipuolinen musiikki on tyyliltään ainutlaatuista, vaikka bändi kertookin saaneensa vaikutteita esimerkiksi Hanoi Rocksilta, Nirvanalta ja Pink Floydilta.

Tampereella 90-luvun lopulla perustettu bändi aloitti musiikkiuransa kolmihenkisenä. Vuosien mittaan jäsenten määrä on noussut viiteen ja kokoonpanokin on osittain vaihdellut. Tällä hetkellä yhtyeen muodostavat laulaja Jonne Aaron, kitaristi Larry Love, basisti Antti Anatomy, rumpali Jay Slammer ja kosketinsoittaja Mr. Snack. Levytyssopimuksen bändi solmi vuonna 2002 tamperelaisen GBFam Recordsin kanssa. Ensimmäinen, vuoden 2003 keväällä ilmestynyt albumi War of Love myi Suomessa kultaa ja myös ensimmäinen single The Moment of Our Love saavutti suuren suosion ja mittavan radiosoiton.

Negative nauttii kuuluisuutta myös kotimaan rajojen ulkopuolella. Bändi on keikkaillut eri puolilla maailmaa, erityisesti Euroopassa ja Aasiassa, saavuttaen näin laajan fanikunnan ulkomailla. Kansainvälistä näkyvyyttä yhtye sai myös esimerkiksi 2004 kun yhtyeen keulakuva ja solisti, Jonne Aaron voitti Aasiassa vuoden rocktähden-tittelin ja 2007, kun Negative voitti suositun musiikkikanava MTV:n parhaan suomalaisen bändin palkinnon.

Negative Meksikossa 2011Lisätietoa yhtyeestä:
www.negative.fi