Virkatodistus- ja osoitetiedustelut

Virkatodistukset

Kroatiasta ei ole saatavissa virkatodistuksen tai sukuselvityksen kaltaisia todistuksia, joista kävisi ilmi esimerkiksi henkilön tiedot mahdollisista avioliitoista, lapsista tai osoitteista jollakin tietyllä ajanjaksolla. Tulosta estekirje (avautuu uuteen ikkunaan) (pdf, 123 Kb).

Kroatian maistraatista on saatavilla vain yksittäisiä syntymä-, vihki- ja kuolintodistuksia. Kroatiassa asuvan tai asuneen henkilön väestörekisteritiedot voi saada asuinkunnan maistraatista asianomainen itse, lähiomainen tai asianomaisen valtuuttama henkilö valtakirjalla tai vieraan valtion viranomainen. Asioi paikallisen viranomaisen kanssa suoraan itse. Todistuksia ei voi saada postitse, vaan asianomaisen tulee olla yhteydessä sen paikkakunnan maistraattiin tai poliisiin, jossa henkilö on tai on ollut kirjoilla.

Osoitetiedustelut

Osoitetietoja ylläpitää Kroatian poliisi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Osoitetietoja voi saada vain henkilö itse, tämän perheenjäsen (huoltaja) tai asianomaisen valtuuttama henkilö. Todistuksen saa asioimalla poliisilaitoksella (tai sähköisesti(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), jos henkilöllä on kroatialainen henkilötunnus eli OIB(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)). Yksityishenkilö tai viranomainen voi saada toisen henkilön osoitetiedon poliisilta vain kirjallisen pyynnön kautta. Pyynnöstä on käytävä ilmi mihin tarkoitukseen osoitetta tarvitaan (esim. oikeudenkäyntiä tai perunkirjoitusta varten). Todistuksen hinta on 20 HRK. Käsittelykieli on kroatia.

Kroatiassa asuvan henkilön osoite- ja yhteystietoja voi etsiä paikallisesta sähköisestä puhelinluettelosta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Aiheeseen liittyvää: elossaolotodistus