Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut Tšekissä 10.-26.5.2024

Praha isännöi yhdessä Ostravan kanssa jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut, jotka pelataan Tšekissä 10.-26. toukokuuta. Tähän uutiseen on koottu hyödyllistä tietoa Prahaan matkustamiseen.

Matkustussuositukset ja -turvallisuus

Ennen matkaa muista matkustuksen neljä M-kirjainta: matkustustiedotteet, matkustusilmoitus, matkavakuutus ja matkustusasiakirjat.

Ulkoministeriön verkkosivuilta https://um.fi/matkustustiedote/-/c/CZ(Linkki toiselle web-sivustolle.) löydät Tshekin matkustustiedotteen.

UM:n matkustustiedotteet ovat suosituksia. Paikallisilla viranomaisilla on ensisijainen vastuu kaikkien maan alueella oleskelevien ihmisten turvallisuudesta ja hätätilanteissa etsintä- ja pelastustoimista. Kriisitilanteissa noudata paikallisten viranomaisten ohjeita.

Edustuston verkkosivut ja sosiaalinen media löytyvät täältä:

https://finlandabroad.fi/web/cze/etusivu 

Facebook(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Twitter(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Ulkoministeriön verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) löydät ulkoministeriön ohjeet ja palvelut liittyen matkustusturvallisuuteen, konsulipalveluihin ja maahantuloon. 

Selvitä etukäteen matkavakuutuksesi kattavuus. Eurooppalainen sairaanhoitokortti on tärkeä pitää matkalla mukana. Ulkoministeriön verkkosivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) löydät yleisohjeita matkavakuutuksista.

Ulkoministeriö suosittelee tekemään matkustusilmoituksen ennen matkaa. Kun ilmoitat henkilö- ja yhteystietosi ja muut matkaa koskevat tiedot, ulkoministeriö voi matkan aikana tavoittaa sinut mahdollisessa poikkeustilanteessa. Pääset tekemään matkustusilmoituksen www.matkustusilmoitus.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Miten toimia hätätilanteessa

Edustustojen avusta hätätilanteessa (esimerkiksi passin kadotessa) voit lukea ulkoministeriön verkkosivuilta https://finlandabroad.fi/web/cze/hadassa-matkalla. Tallenna puhelimeesi etukäteen tärkeät numerot.

Ota matkustusasiakirjoistasi kopio ja säilytä niitä eri paikassa kuin alkuperäisiä. Kopiot nopeuttavat asiakirjojen hankkimista kadonneiden tilalle.

Jos passisi katoaa, tee välittömästi rikos- tai katoamisilmoitus lähimmälle poliisiasemalle. Saat mukaasi tutkintapöytäkirjan - tarvitset sitä hakiessasi uutta passia ja mahdollista vakuutuskorvausta. Suosittelemme yleensäkin passikopion mukana pitämistä kaupungilla.

Jos passia ei löydy, ota yhteys Suomen edustustoon.

Yleinen hätänumero Tshekissä on 112

Suomen ulkoministeriön 24/7-päivystysnumerosta +358 9 160 55 555 saa konsuliapua ympäri vuorokauden

Suurlähetystön konsuliosasto palvelee ajanvarauksella. Ajanvarauksen voi tehdä sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse +420 251 177 251

Tshekin poliisin verkkosivut(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Linkkejä terveydenhuoltoon liittyen:

Akuutteihin terveydellisiin hätätilanteihin liittyen on aina parasta soittaa 112.

Tietoa terveydenhuollon palveluista Prahassa turisteille: https://www.prague.eu/en/object/places/3532/emergency-medical-service-for-adults(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lisätietoja miesten jääkiekkomaajoukkueesta ja kisoista:

https://www.leijonat.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

https://www.facebook.com/sisuklubi/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

https://www.iihf.com/en/events/2024/wm(Linkki toiselle web-sivustolle.)