Suurlähetystön aukioloaika ja asiakaspalvelu

Bolivia kuuluu Suomen Liman suurlähetystön toimialueeseen. Edustusto palvelee ensisijaisesti sähköpostitse. Pyydämme ennen kaikkea lähettämään Bolivian koronavirustilanteeseen, matkustamiseen sekä muihin maahantuloon- tai poistumiseen liittyvät tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Lähetystön asiakaspalvelu on auki ja palvelemme normaalisti: VTJ ilmoitukset, notaaripalvelut, passit, oleskeluluvat, viisumit. Edustusto vastaanottaa henkilöitä ainoastaan ajanvarauksella.

Pyydämme ensisijaisesti lähettämään konsuliasioihin, Bolivian koronavirustilanteeseen ja matkustamiseen liittyvät tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Vastaamme viesteihin mahdollisimman nopeasti saapumisjärjestyksessä.

Suurlähetystön puhelinlinja on auki maanantaista torstaihin klo. 09:00 – 16:45 ja perjantaisin klo 09:00 - 13:00 numerossa +51 122 244 66.

Viikonloppuisin ja juhlapyhinä sekä kiireellisissä hätätapauksissa palvelee UM:n päivystyskeskus 24/7: [email protected] tai +358 9 1605 5555. 

Passien, henkilökorttien sekä oleskelulupahakemuksien vastaanottaminen

Lähetystön asiakaspalvelu on auki ja vatsaanotamme passi- ja oleskelulupahakemuksia, VTJ-ilmoituksia sekä muita notaari- ja hallinnollisia asioita. Jos sinulla on kysyttävää konsulipalveluista, otathan yhteytä sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

Asiakkaita otetaan vastaan vain ajanvarauksella. Ajan voi varata lähettämällä sähköpostia [email protected]. Otsikkokenttään AJANVARAUS/CITA.

Oleskelulupa

Oleskelulupaa tulee hakea silloin, kuin haluaa olla Suomessa kauemmin kuin 90 päivää. Bolivian kansalaisen tulee hakea oleskelulupaa ulkomailla ennen Suomeen matkustamista.

Suomen passi ja henkilökortti

Suomen passi sekä henkilökortti vaativat aina käynnin suurlähetystössä. Voit uusia passisi missä tahansa Suomen suurlähetystössä. Jos sinulla on passi vanhentunut tai varastettu ja tarvitset matkustusdokumentin kotimatkaa varten, otathan yhteyttä Suomen edustustoon [email protected].

HUOM! Passia tai oleskelulupaa hakiessa hakijan on aina tunnistauduttava henkilökohtaisesti Suomen suurlähetystössä sekä annettava digitaaliset sormenjäljet. Tunnistautuminen on välttämätöntä prosessin jatkamiseksi eikä sitä voi tehdä toisessa Euroopan Unionin lähetystössä tai konsulaatissa. Näin ollen hakijan tulee matkustaa Suomen suurlähetystöön tunnistautumaan. 

Viisumi

Viisumia tulee hakea silloin kuin aikomuksena on vierailla Suomessa max. 90 päivää. Schengen viisumisäännöstön mukaan Suomen suurlähetystö Limassa voi vastaanottaa viisumihakemuksia vain henkilöiltä, jotka asuvat Perussa. Boliviassa asuvien henkilöiden tulee hakea viisumia Suomeen Ruotsin suurlähetystöstä seuraten kyseisen edustuston ohjeita ja aukioloaikoja.