Burkina Fason ulkoministeri Youssouf Ouedraogo vierailee Suomessa


Burkina Fason ulkoministeri Youssouf Ouedraogo tekee työvierailun Suomeen 10.-12. kesäkuuta Suomen hallituksen kutsusta. Vierailun emäntänä toimii kehitysyhteistyöministeri Suvi-Anne Siimes.

Ministeri Siimeksen johdolla käydään vieraiden kanssa viralliset keskustelut tiistaina 11. kesäkuuta. Keskusteluissa käsitellään Suomen ja Burkina Fason kahdenvälisten suhteiden lisäksi Euroopan unionin ja Afrikan välistä vuorovaikutusta ja Afrikan alueellisia selkkauksia.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan Ouedraogo tapaa eduskunnassa, jossa vieraalle esitellään myös suomalaista kansanvaltaa ja parlamentarismia.

Ministeri Ouedraogo seurueineen tekee maakuntamatkan Hämeeseen Ruovedelle, jossa hän perehtyy suomalaiseen ja kansainväliseen metsäalan osaamiseen aavikoitumisen torjunnassa. Helsingin yliopisto järjestää aiheesta kansainvälisen seminaarin Hyytiälän tutkimusasemalla Ruovedellä.

Ruovedellä ministeri Ouedraogolle esitellään myös Suomen ja Burkina Fason välistä kehitysyhteistyötä. Scanagri-yhtiö esittelee meneillään olevaa hanketta metsäpalojen torjuntajärjestelmän rakentamiseksi Burkin Fasossa ja Marttaliitto omia kotitalousalan yhteishankkeitaan burkinafasolaisten järjestöjen kanssa. Lisäksi vieraat perehtyvät suomalaiseen paperinvalmistukseen UPM-Kymmenen tehtailla Valkeakoskella.

Länsi-Afrikassa sijaitseva Burkina Faso kuuluu maailman köyhimpiin maihin ja kehitystarpeet ovat suuret. Valtioneuvoston päätöksen mukaan Burkina Fason kanssa voidaan olla koeluontoisessa kehitysyhteistyössä.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Vesa Jaakola, puh. 1605 6070, ja kehitysyhteistyöneuvos Ilari Rantakari, puh.1605 6192.