Konsulaatti on toistaiseksi suljettu

Koronavirustilanteen vuoksi konsulaatti Brysselissä ottaa vastaan asiakkaita vain kiireellisissä ja hätätapauksissa ajanvarauksella.

Konsulaatti ottaa vastaan passihakemuksia vain kiireellisissä hätätilanteissa. Ajanvaraukset sähköpostitse [email protected]. Valmiin passin voi tulla hakemaan konsulaatista, noutoaika sovitaan sähköpostitse.

Jos asut Alankomaissa ja passisi vanheni/vanhenee Belgian rajan kiinniolon aikana, voit hakea uutta passia ainoastaan ajanvarauksella Haagin suurlähetystöstä. Ajanvaraus ja yhteydenotot vain sähköpostitse: [email protected]. Huomioithan, että passihakemuksen jättämiseen Haagissa tarvitaan perusteltu syy. Lähtökohtaisesti myönnetään vain hätäpasseja Suomeen matkustamista varten. Muut tapaukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Yleisiä tiedusteluja voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Kyselyitä konsulaattiin voi lähettää sähköpostitse [email protected].

Virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystyskeskukseen Suomessa: puh. +358 9 160 55 555, sähköposti [email protected]. Ethän soita lentovarausasiassa UM:n päivystysnumeroon, jotta vältämme palvelun ruuhkautumisen. Puhelinpäivystys on vain hätätapauksia varten. Jos et millään löydä lentoyhteyttä, lähetä sähköposti [email protected].
 

Suomessa toimii Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta numerossa +358 (0)295 535 535 (auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15).