Avoimet työpaikat - Harjoittelija

Suomen pysyvä edustusto Euroopan unionissa hakee korkeakouluharjoittelijaa talous- ja rahoitusasioiden tiimiin syksylle 2021 Brysseliin. Toivottu harjoitteluajankohta on 1.9.-30.11.2021 tai sopimuksen mukaan (ajoituksessa huomioidaan tarvittaessa Covid-19-tilanne), harjoittelun kesto 3kk.

Tehtävänkuvaus:

Harjoittelija työskentelee Suomen EU-edustustossa Brysselissä ja avustaa edustuston talous- ja rahoitusasioiden (ECOFIN) tiimiä. Harjoittelija toimii virkahenkilöiden tukena muun muassa kokousten valmisteluun ja kokousraportointiin liittyvissä tehtävissä. Tehtäviin sisältyy lisäksi erilaisten tausta-aineistojen laadintaa ja analysointia sekä tilaisuuksiin osallistumista. Tehtäviin kuuluu myös tiimin virkahenkilöiden avustaminen ja sijaistus tarpeen mukaan. Tehtävä tarjoaa harjoittelijalle kokonaisvaltaisen ja kattavan kuvan EU:n talous- ja rahoitusasioista (mm. EU:n budjetti ja omat varat, talouspolitiikka, rahoituspalvelut, verotus, tulli sekä alue- ja rakennepolitiikka). ECOFIN-tiimiä avustaessaan harjoittelija tutustuu laaja-alaisten substanssiaiheiden lisäksi EU-lainsäädännön valmisteluun sekä käytäntöihin ja saa arvokasta kokemusta työskentelystä EU:n talous- ja rahoitusasioiden ytimessä nopeatempoisessa työympäristössä.

 

Toivottu opintotausta ja opintojen vaihe:


Tehtävä soveltuu parhaiten opintojensa loppuvaiheessa olevalle yliopisto-opiskelijalle. Soveltuvia tieteenaloja ovat esimerkiksi kauppa-, yhteiskunta-, hallinto-, oikeus- tai humanistiset tieteet. EU-asioiden tuntemus on eduksi.

 

Kielivaatimukset:

Edellytyksenä hyvä englannin kielen taito. Ranskan kielen taito lasketaan eduksi.

 

Muut osaamisvaatimukset:

EU:n toiminnan ja instituutioiden tuntemus on eduksi. Kansainvälinen opiskelu- ja harjoittelukokemus lisäävät valmiuksia osallistua nopeatempoiseen ja laaja-alaiseen työhön.

Muut ominaisuudet:

Joustavuus, paineensietokyky, kiinnostus oppia ja omaksua uusia asioita. Sosiaaliset kyvyt auttavat uusiin verkostoihin sopeutumisessa.

Asunto:

Brysselissä on yleensä hyvin tarjolla lyhytaikaisia vuokra-asuntoja. Edustusto ei osallistu asunnon etsintään.

Palkkaus:

Kelan työssäoloehdon täyttävä vähimmäispalkka (1252,00 EUR/kk). Harjoitteluun valitulla tulee olla vähintään kahden kuukauden harjoittelurahoitus järjestettynä (vähintään 1680 euroa/harjoittelu). Edustusto voi mahdollisesti kustantaa kolmannen kuukauden palkan, mikäli yliopiston rahoitustuki ei sitä kata.

Lisätietoja:
Työn sisällön osalta:

Aleksi Hyvätti
Erityisasiantuntija, budjetti- ja talouskysymykset
[email protected]
puh. +32 473 527 852
Hallinnollisten ja muiden kysymysten osalta:
[email protected]

Pyydämme lähettämään kirjallisen hakemuksen, CV:n ja todistuksen yliopiston rahoitustuesta ’ECOFIN korkeakouluharjoittelija’ otsikossa mainiten sähköpostiosoitteeseen [email protected]. Hakuaika päättyy 26.5.2021. Haastattelut järjestetään etäyhteyden välityksellä.
Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Tarkat tiedot turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista supo.fi.
Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme um.fi/tietosuoja-ulkoasiainhallinnossa. Hakemalla tehtävään hyväksyn tietosuojakäytännön ja annan suostumukseni henkilötietojeni käsittelyyn (Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus EU 679/2016).