Minister Henriksson deltar i Nordiska rådets session i Oslo

Ministern för nordiskt samarbete Anna-Maja Henriksson deltar i Nordiska rådets 75:e session i Oslo den 30 oktober – den 2 november.

Minister Henriksson ska delta i de nordiska samarbetsministrarnas möte i samband med rådets session och i ett möte mellan samarbetsministrarna och Nordiska rådets presidium. Ytterligare har minister Henriksson ett enskilt möte med Sveriges samarbetsminister Jessika Roswall.

På samarbetsministrarnas dagordning står Vision 2030 som har målet att göra Norden till världens mest hållbara och integrerade region 2030. Ministrarna ska ta fram ett samarbetsprogram till stöd för visionen, och besluta om ministerrådets budget för 2024. Minister Roswall och minister Henriksson ska diskutera Sveriges kommande ordförandeskap i Nordiska ministerrådet 2024 och åtgärderna för att fördjupa samarbetet kring gränshinder mellan länderna.

”I det rådande världsläget är det viktigt att de nordiska länderna har ett närmare samarbete. Det har långa anor och ett starkt stöd från medborgarna. Nordiska ministerrådet och Nordiska rådet ser till att förväntningarna uppfylls”, säger minister Henriksson.

Minister Henriksson och de övriga samarbetsministrarna kommer också att besöka de samnordiska institutionerna i Oslo. 

Ytterligare information

  • Ann-Sofie Stude, chef för sekretariatet för nordiskt samarbete, tfn 0295 350 531

  • Anita Westerholm, ministerns specialmedarbetare, tfn 0295 150 051

  • Statsrådets e-postadresser har formen [email protected]