Koronavirustilanne Malediiveilla

Malediiveilla koronapandemiasta johtuvat maahantulon rajoitukset ovat helpottuneet. Malediiveille matkustavien ei enää maahan saapuessa tarvitse esittää negatiivista koronatestitulosta mikäli heillä on todistus kahdesta rokoteannoksesta.

Maahantulon edellytykset

Maa on avoin kaikille turisteille tietyin rajoituksin. Ajantasaiset ohjeistukset mahdollisista maahantulomääräysten muutoksista tulee aina varmistaa Malediivien viranomaisilta ja omalta lentoyhtiöltä.

Täyden rokotussarjan saaneet matkustajat pääsevät matkustamaan maahan ilman negatiivista koronatestitulosta (RT-PCR). Täysi rokotesarja edellyttää vähintään kahta rokotusta, joista viimeinen tulee olla otettuna 14 vrk ennen maahan saapumista. Hyväksytyt rokotteet löytyvät WHO:n ja/tai Maldives Food & Drug Authority:n sivuilta. 

Turistien, jotka viettävät lomansa turistikohteessa jollakin asutetulla saarella, ei tarvitse enää saarelta lähtiessään tehdä koronatestiä. Kuitenkin malediiviläisten ja työluvalla maahan saapuvien pitää tehdä koronatesti 3-5 päivän sisällä Malediiveille saapumisestaan. Lisäksi yli 1-vuotiaiden koronaa vastaan rokottamattomien sekä henkilöiden, joilla ei ole täyttä rokotesuojaa pitää näyttää negatiivinen PCR testitulos Malediiveille saapuessaan. Testi tulee olla otettuna 72 tunnin sisällä ennen matkalle lähtöä. Lisätietojen saamiseksi pyydetään olemaan yhteydessä Turismiministeriöön: Situation Monitoring Unit (SMU), puh: (+960) 9423131 tai sp:llä [email protected].

Viisumin saamiseksi turisteilta edellytetään lisäksi maahan saapuessa vahvistettu ennakkovaraus majoituksestaan koko vierailunsa ajalta sekä paluulentolippu. Viisumi myönnetään 30 päiväksi.

Kaikkien matkustajien on täytettävä terveysilmoituslomake 96 tunnin sisällä ennen matkustamista. https://imuga.immigration.gov.mv/ethd(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lisätietoja (englanniksi):

Liikkuminen

Maskisuositukset maan sisällä saattavat vaihdella. Maskia tulee käyttää kaikissa terveyslaitoksissa, sekä mahdollisilla epidemia-alueilla annetuiden voimassa olevien ohjeistuksien mukaisesti. Maskin käyttöä lisäksi suositellaan tilanteissa, joissa lähikontakteja on vaikea välttää.

Terveys

Turismiministeriön  sivuilla ohjeet miten toimia esim. lomalla mahdollisessa koronaan sairastumisessa.

Jos epäilet koronatartuntaa, voit soittaa terveysviranomaisten päivystysnumeroon: +960 1676 tai tekstiviesti numeroon +960 1676 tai sähköposti [email protected].

Suur-Malén alueella on myös otettu käyttöön vakaviin koronaoireisiin tarkoitettu hätänumero: +960 100.

Lisätietoja (englanniksi):

Edustuston asiakaspalvelu

Malediiveilla ei ole Suomen eikä minkään muun EU-maan edustustoa. Suomea Malediiveilla edustaa kiertävä suurlähettiläs Etelä-Aasiassa, jonka toimisto sijaitsee ulkoministeriössä Helsingissä.

Lähin Suomen-suurlähetystö sijaitsee Intiassa.

Suomella on kunniakonsulaatti Maléssa. Kunniakonsuli auttaa ja neuvoo, jos oleskelet tilapäisesti Malediiveilla ja tarvitsevat konsulipalveluita jouduttuasi hädänalaiseen asemaan sairauden, tapaturman, onnettomuuden, rikoksen kohteeksi joutumisen tai muun näihin rinnastettavan syyn vuoksi.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected]