Suomalainen Risto Räppääjä -elokuva Zagrebin elokuvafestivaaleilla 20. lokakuuta

Tänä vuonna Zagreb Film Festival esittää hitiksi muodostuneen Risto Räppääjä -elokuvan perhe- ja lastenelokuvien sarjassa.

Risto on kymmenvuotias rummuttava poika. Hän asuu kerrostalossa tätinsä, Rauha Räppääjän kanssa ja haaveilee esiintymisestä. Rauha kirjoittaa rakkauskirjeen alakerran herra Lindbergille, mutta kirje joutuu vahingossa naapuriin muuttaneen Nellin käsiin. Kirjeen allekirjoituksena on ”yläkerran ikätoveri”, ja Nelli luulee kirjettä Riston lähettämäksi. Risto ja Nelli alkavat vähitellen ystävystyä. Kesä alkaa mukavasti, kun Risto ja Nelli tekevät tuttavuutta bändinkin kanssa. Mutta sitten tapahtuu käänne: Rauha katkaisee jalkansa eikä voi enää laittaa ruokaa. Rauhan serkku, Pakastaja-Elvi, tulee hoitamaan Räppääjien huushollia ja tästä seikkailu vasta alkaa…

Elokuvan on ohjannut tunnettu suomalainen näyttelijä, Mari Rantasila, joka on toiminut myös ohjaajana vuodesta 1999 lähtien. Ohjattuaan lyhytelokuvat "Greippi" (1999) ja "Pieniä eroja" (2002) Rantasila ohjasi TV-elokuvan "Kiltin Yön Lahjat" (2004).

Elokuva esitetään Kino Europa -elokuvateatterissa 20.10.2009 klo 13.00 ja 20.10.2009 MOVIEPLEX Cinemassa 20.10.2009 klo 18.00.

Aiheesta lisää: www.zagrebfilmfestival.com