Pohjoismaiden suurlähetystöt joulubasaarissa

International Women’s Clubin(Linkki toiselle web-sivustolle.) joulubasaari on yksi Zagrebin joulunalusajan päätapahtumista. Basaari järjestettiin sunnuntaina 6.2.2009 jo kuudettatoista kertaa. Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan suurlähetystöt osallistuivat tapahtumaan yhteisvoimin. Tuotto meni tänä vuonna Šibenikin sairaalan vastasyntyneiden osastolle.

Zagrebin avoimen yliopiston(Linkki toiselle web-sivustolle.) tiloissa järjestetyssä basaarissa oli ostettavana leivonnaisia, juomia, käsitöitä, kirjoja ja erilaisia lahjaesineitä. Suurin osa Zagrebissa toimivissa diplomaattisista edustustoista osallistui myymällä omia kansallisia tuotteitaan. Messujen ruokaosastolla oli mahdollisuus maistella eri maiden herkkuja.

Tapahtumassa järjestettiin myös arvonta. Palkinnot oli saatu lahjoituksina yrityksiltä, kuten suuri osa myytävistä tuotteistakin. Yhteisskandinaavisen pöydän suosituimpia tuotteita olivat piparkakut, joulukoristeet ja CD-levyt.  

Ostosten lisäksi joulubasaari oli sekä myyjille että ostajille loistava tilaisuus tavata ystäviä ja tuttavia Zagrebin kansanvälisistä piireistä.