Maahanmuuttoviraston lomakkeet uudistuivat

Maahanmuuttoviraston(Linkki toiselle web-sivustolle.) oleskelulupahakemus- ja kansalaisuusasioiden lomakkeet ovat uudistuneet. Uudet lomakkeet otettiin käyttöön maanantaina 11.1.2010. Myös oleskelulupien käsittelymaksuihin tuli muutoksia vuoden alusta.

Sisäasiainministeriön(Linkki toiselle web-sivustolle.) joulukuussa antaman asetuksen mukaisesti ensimmäisen oleskeluluvan käsittelymaksu nousi 200 eurosta 225 euroon. Opiskelijan ensimmäisen oleskeluluvan käsittelymaksu nousi 100 eurosta 125 euroon ja alaikäisen hakijan ensimmäisen oleskeluluvan käsittelymaksu 55 eurosta 80 euroon. Työntekijän ensimmäisen oleskeluluvan käsittelymaksu on nyt 250 euroa.

Uudet oleskelulupahakemuslomakkeet ovat tulostettavissa Maahanmuuttoviraston Internet-sivulla. Vanhoja lomakkeita ei ole enää saatavissa, mutta jos joku on sellaisen tulostanut tai tallentanut, niille tehtyjä oleskelulupa- ja kansalaisuushakemuksia sekä kansalaisuusilmoituksia otetaan vastaan edustustoissa 28.2.2010 saakka. Sen jälkeen otetaan vastaan vain uusia lomakkeita.