Kansalaisviestintätunnustus Kalevi Ripatille

Suomen suurlähetystö Zagrebissa on päättänyt itsenäisyyspäivän 2020 kynnyksellä myöntää kansalaisviestintätunnustuksen sellaiselle viestintäteolle, joka on ollut vastuullinen, alueellisesti vaikuttava ja joka on jollain tapaa koskettanut Suomen ja Kroatian ja/tai Bosnia-Hertsegovinan kansalaisten elämää. Tällainen tunnustus, jonka voi saada yksilö tai yhteisö, myönnetään nyt ensimmäistä kertaa, ja sen saa Rijekan seudulla asuva Suomen kansalainen Kalevi Ripatti. Onneksi olkoon, Kalevi!

Kalevi Ripatti ylläpitää Kroatian suomalaiset -ryhmää Facebookissa.

Ulkosuomalaiset omine yhteisöineen ovat keskeisiä toimijoita ulkomailla myös kriisin aikana. Kuluvana vuonna Kroatiaa ovat koetelleet koronaviruspandemian ohella muun muassa myrskyt ja maanjäristykset. Kalevi Ripatti on hyödyntänyt usean vuoden ajan internetin tuomia vaikuttamisen keinoja Facebookin Kroatian suomalaiset(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)  -ryhmän ylläpitäjänä. Kun pandemian takia rajoja laitettiin keväällä kiinni ja matkustaminen muuttui yhtäkkiä epävarmaksi, fakta ja fiktio kilpailivat keskenään varsinkin sosiaalisen median kanavilla. Kalevi Ripatti kampitti valeuutiset ennen kuin ne lähtivät leviämään suomalaismatkailijoiden keskuudessa. Ripatin viestintä on ollut ajantasaista, selkeää ja lähdekriittistä. Hän on saanut lukijoiden luottamuksen puolelleen tukien samalla suurlähetystön viranomaisviestintää. 

Lämpimät onnittelut Kaleville ja samalla hyvää itsenäisyyspäivää 6.12. koko Kroatian ja Bosnia-Hertsegovinan suomalaisyhteisölle!