Foreign Correspondents’ Programme Suomessa elokuussa 2010

Ulkoasiainministeriö kutsuu vuosittain parikymmentä nuorta ulkomaista toimittajaa ministeriön järjestämään media- ja koulutusohjelmaan The Foreign Correspondents’ Programme (FCP). Toimittajat tutustuvat suomalaiseen yhteiskuntaan ja arkeen kuukauden ajan. Haku vuoden 2010 ohjelmaan on parhaillaan käynnissä.

FCP-ohjelman tavoitteena on lisätä ulkomaisten toimittajien kiinnostusta Suomeen, luoda myönteinen ja ymmärtävä suhtautuminen sekä vahvistaa Suomen profiilia. Pitkällä tähtäimellä media- ja koulutusohjelma on sijoitus tulevaisuuden mediasuhteisiin. Ohjelma on osa ulkoministeriön julkisuusdiplomatiaa, jolla pyritään luomaan suhteita ulkomaisiin ei-valtiollisiin toimijoihin.

Ohjelmaan valituille korvataan matkat Suomeen ja takaisin, majoitus ja ateriat koko kuukauden kestävän ohjelman ajan. Vuonna 2010 Ulkoasiainministeriö kutsuu ohjelmaan hakijoita seuraavista maista: Itävalta, Brasilia, Chile, Egypti, Etelä-Afrikka, Islanti, Intia, Iso-Britannia, Israel, Japani, Kiina, Kroatia, Puola, Ranska, Romania, Saksa, Turkki, Ukraina, Venäjä ja Yhdysvallat. Hakuohjeet(Linkki toiselle web-sivustolle.) löytyvät Ulkoministeriön Internet-sivuilta.

 FCP2010 Announcement (avautuu uuteen ikkunaan)