Koronavirusuutiset Kreikassa

1.5.2022 alkaen Kreikkaan matkustavat voivat saapua maahan ilman, että tarvitsee esittää rokotus- tai vastaavaa todistusta. Tarkista viimeisimmät määräykset travel.gov.gr!

Matkustaminen

Kreikkaan matkustavat voivat 1.5.2022 alkaen saapua maahan esittämättä digitaalista covid-todistusta, toipumistodistusta tai negatiivista testiä.

Pääsy ravintoloihin, kahviloihin, baareihin, kauppoihin ja viihdekohteisiin sallitaan kaikille. Rokotustodistus, testi tai toipumistodistusvaatimus on hylätty.

Maskin käyttö on toistaiseksi edelleen pakollista paikallisessa julkisessa liikenteessä (bussit, metro, raitiovaunut) sekä risteilyalusten, huviveneiden ja lauttojen sisätiloissa sekä asioidessa apteekissa.

Maskin käyttöä suositellaan vahvasti sisätiloissa.

Kreikan viranomaiset seuraavat tilanteen kehittymistä ja voivat muuttaa rajoituksia tarvittaessa lyhyelläkin varoitusajalla.

Suurlähetystö ei vastaa Kreikan maahantulo- ja muista viranomaismääräyksistä, vaan matkustajan on itse selvitettävä ne.

Kreikan paikallisviranomaisten tiedotteita voi seurata alla olevista linkeistä:

Jos epäilet koronavirusta, pysy kotona/hotellissa ja soita Covid-puhelinpalveluun +30 1135 kreikaksi tai englanniksi.

Matkustusilmoitus

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) tekemistä kaikille matkailijoille ja Kreikassa jo oleville suomalaisille. 

Huom! Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen tai et ehkä suunnitelmistasi huolimatta olekaan tulossa Kreikkaan, mutta olet tehnyt matkustusilmoituksen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected].
 

Matkustaminen Suomeen

-THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

- Rajavartiolaitoksen ohjeistus (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)maahantuloa koskien

Suurlähetystön ajankohtaisin viestintä löytyy Facebookista (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)ja Twitteristä(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

UM: Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)