Koronavirusuutiset Belgiassa

Koronaviruksesta johtuva epidemiologinen hätätila Belgiassa on päättynyt. Belgiaan matkustamista ei ole rajoitettu, mutta koronapassi tai negatiivinen testitulos vaaditaan tietyissä tapauksissa.

Lisätietoa Belgian rajoituksista

Maahantulosäännökset, matkustaminen, maskit

Yksityiskohtaiset maahantulo-ohjeet löytyvät Belgian liittovaltion terveysviranomaisten sivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.). Maahantulosäännökset Belgiassa asuville ja muille matkailijoille osittain poikkeavat toisistaan. Tietyissä tapauksissa maahan saapuvien tulee täyttää matkustajatietolomake(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Vastauksena sähköisesti lähetettyyn lomakkeeseen matkustaja saa tekstiviestillä tai sähköpostilla toimintaohjeet ja tiedon siitä, mikäli hänen täytyy käydä koronatestissä ja jäädä karanteeniin. Matkustajan tulee toimia saamansa vastauksen mukaisesti.

Belgiassa suun ja nenän peittävä suojain on pakollinen sairaaloissa, lääkäriasemilla ja apteekeissa. Sitä suositellaan käytettävän myös julkisessa liikenteessä ja julkisissa sisätiloissa silloin, kun 1,5 m sosiaalisen etäisyyden noudattaminen ei ole mahdollista.

Edustuston asiakaspalvelu

Suurlähetystön konsulipalvelut ovat auki ajanvarauksella(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Konsulipalveluiden sähköpostiosoite on [email protected]. Kaikki tiedustelut ja kysymykset tulee osoittaa tähän sähköpostiosoitteeseen.

Oleskelulupa-asioita käsitellään normaaliin tapaan. Viisumia ei ole mahdollista hakea Brysselistä.

Lisätietoja Suomen suurlähetystö Bryssel (avautuu uuteen ikkunaan)

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected].  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.

Ulkoministeriön kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)