Asiakaspalvelu suurlähetystöllä ja VFS:n lupakeskuksessa

Suurlähetystön asiakaspalvelua ja ajanvarausta hoitaa vuoden 2018 lopulta lähtien VFS Global. Alle on koottu tietoa viisumi- ja oleskelulupahakemuksen jättämisestä, muuttuneesta ajanvarausjärjestelmästä sekä edustuston ja VFS:n asiakaspalveluajoista ja -tehtävistä.

Miten varaan ajan viisumi- tai oleskelulupahakemuksen jättämiselle?

Aikoja ei enää varata suoraan suurlähetystöltä, vaan VFS hoitaa kaikki viisumi- ja oleskelupahakemukseen liittyvät varaukset. Ajan voi varata neljällä tavalla:

  • Asiointi VFS:n lupakeskuksessa:

Morning Star Mall -kauppakeskuksen kolmas kerros, Edna Mall -kauppakeskuksen takana Bolen kaupunginosassa (kartta jutun lopussa)

Maanantaista torstaihin klo 15.00-16.00

Perjantaisin klo 8.00-16.00

HUOM! Lupakeskus palvelee uusia asiakkaita vain yllä mainittuina aikoina. Muina aikoina VFS:llä asioidaan vain ajanvarauksella.

  • Ajanvaraus VFS:n verkkopalvelussa:

Viisumihakemukset: http://www.vfsglobal.com/Finland/Ethiopia/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Oleskelulupahakemukset: http://residencepermits.finland.fi/Ethiopia/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

  • Puhelimitse VFS:n palvelunumerosta: +251 9 54 98 64 48 (klo8.00-15.00)
  • Sähköpostitse: [email protected]

Miten varaan perhesidekuulemisen tai muun oleskelulupahakemukseen liittyvät kuulemisen?

Tavallisesti VFS varaa oleskelulupahakijalle kuulemisajan hakemuksen jättämisen yhteydessä. Mikäli sinua on erikseen pyydetty varaamaan kuulemisaika tai saapumaan kuultavaksi suurlähetystölle, varaa aika VFS:ltä puhelimitse, sähköpostitse tai asioimalla VFS:n lupakeskuksessa (tarkemmat ohjeet yllä). Kuulemisaikoja ei tule varata VFS:n verkkosivuilta! Verkkovaraus on tarkoitettu vain viisumi- tai oleskelulupahakemuksen jättämiselle. Mikäli sinut erikseen kutsutaan kuultavaksi, on hakemuksesi jo onnistuneesti vireytetty.

Viisumihakijat kutsutaan tarvittaessa erikseen suurlähetystölle kuulemiseen.

Voinko jättää viisumi- tai oleskelulupahakemuksen suurlähetystöllä?

Suurlähetystöllä on edelleen tarjolla rajallinen määrä aikoja sekä viisumi- että oleskelulupahakemusten jättämiselle joka viikko. Nämäkin ajat tulee kuitenkin varata VFS:n kautta joko puhelimitse, sähköpostitse, verkkopalvelussa tai asioimalla lupakeskuksessa (tarkemmat ohjeet yllä). Ajanvarausta tehdessä valitaan, jätetäänkö hakemus suurlähetystöllä vai VFS:n lupakeskuksessa. Aikoja on rajallisesti niin suurlähetystöllä kuin VFS:llä, joten esim. kiireellisissä viisumihakemuksissa valinnanvaraa ei välttämättä käytännössä ole. VFS veloittaa hakemuksen jättämisestä tavallisen hakemusmaksun lisäksi palvelumaksun.

Onko suurlähetystöllä asiakaspalveluaikoja?

Suurlähetystön asiakaspalvelu on edelleen avoinna maanantaista torstaihin klo 10.00-12.00 ja perjantaisin klo 9.00-12.00. Perjantaisin paikalla on myös tigrinjan ja somalin tulkit. Suurlähetystöltä ei kuitenkaan tällöinkään voi varata aikaa viisumi- tai oleskelulupahakemuksen jättämiselle eikä kuulemiselle, vaan ajanvarausta tekemään tulleet asiakkaat ohjataan VFS:n puoleen.

VFS:n lupakeskus sijaitsee Morning Star Mall -kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa. Morning Star sijatisee Bolessa heti Edna Mall -kauppakeskuksen takana.