Koronavirusuutiset Bahrainissa

Tähän tiedotteeseen pyritään päivittämään ajantasaista tietoa Bahrainin viranomaisten matkustus- ja maahantulosäännöksistä.

Maahantulosäännökset

Tarkista ajantasaiset maahantulosäädökset aina ennen matkaa kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi Bahrainin lähimmästä edustustosta.

Maahantuloa koskevissa ongelmatilanteissa ole yhteydessä ensisijaisesti kyseisen maan viranomaisiin, esimerkiksi maan lähimpään edustustoon. Suomen suurlähetystöllä ei ole mahdollisuutta avustaa maahantuloa koskevissa asioissa, sillä ne kuuluvat kohdemaan viranomaisten toimivaltaan.

Bahrainiin matkustettaessa matkustajien ei tarvitse esittää negatiivista Covid-19-testitulosta, tehdä PCR-testiä saavuttaessa, eikä olla karanteenissa saapumisen jälkeen. Uusimmat päivitykset koronatilanteeseen liittyen Bahrainin terveysministeriön verkkosivuilta (Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Bahrain on liittynyt EU:n koronatodistusjärjestelmään (Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle web-sivustolle.). Bahrainin covid-19-todistukset hyväksytään EU:ssa samoin edellytyksin kuin EU:n digitaalinen koronatodistus. Samoin Bahrain puolestaan hyväksyy EU:n digitaalisen koronatodistuksen.

Lisätietoja (englanniksi):

Terveys

Bahrainissa maskin käyttö julkisissa ja yksityisissä tiloissa on vapaaehtoista. Sairaaloissa ja terveyskeskuksissa maskin käyttö on pakollista.

Monet klinikat ja sairaalat tarjoavat maksullisia covid-19 testejä Bahrainissa. Bahrainin Covid-19-puhelinpalvelunumero on: (+973) 444.

Palvelut

Palveluita koskevista rajoituksista on toistaiseksi luovuttu Bahrainissa.

Lisätietoja

Paikallisviranomaisten tiedotteita kannattaa seurata muun muassa alla olevista lähteistä (englanniksi):

Edustuston asiakaspalvelu

Edustuston asiakaspalvelusta löydät lisätietoja täältä

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen (Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected].