Koronavirusuutiset Bulgariassa

Koronavirusuutiset Bulgariassa

Bulgarian pandemiapoikkeustilaa on voimassa 31.5.2021 saakka. Poikkeustilan aikana seuraavat määräykset ja rajoitukset ovat voimassa: Hengityssuojaimen käyttö on pakollista kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä ulkoilmassa silloin kun 1,5 m turvaväli ei ole mahdollista. 1.5.alkaen maahantulo Bulgariaan on kielletty Intiasta, Bangladeshista, Brasiliasta sekä useista Afrikan maista kaikilta paitsi Bulgarian kansalaisilta ja Bulgarian pysyvän tai pitkäaikaisen oleskeluluvan omaavilta ja heidän perheenjäseniltä. Maahantulon jälkeen kaikki saapuneet asetetaan 10 päivän karanteeniin. Kaikkien maahan saapuvien on kansalaisuudesta tai lähtömaasta riippumatta esitettävä joko COVID19-rokotustodistus (ensimmäisestä rokotteesta ja vahvistusrokotteesta on oltava merkintä 14 päivää vahvistusrokotteen jälkeen), tai todistus positiivisesta koronatestistä 15-180 päivän aikavälillä ennen maahan saapumista, tai korkeintaan 72 tuntia vanha negatiivinen PCR-todistus, tai korkeintaan 48 tuntia vanha antigeenitestitodistus. Määräys koskee myös diplomaatti- ja virkapassilla maahan saapuvia.

Bulgarian koronapandemia-poikkeustila on voimassa 31.5.2021 asti.

Poikkeustilan aikana seuraavat määräykset ja rajoitukset ovat voimassa:

1.5. alkaen maahantulo Bulgariaan on kielletty Intiasta, Bangladeshista, Brasiliasta sekä useista Afrikan maista kaikilta, paitsi Bulgarian kansalaisilta ja Bulgarian pysyvän tai pitkäaikaisen oleskeluluvan  omaavilta ja heidän perheenjäseniltä. Maahantulon jälkeen kaikki saapuneet asetetaan 10 päivän karanteeniin.

Kaikkien maahan saapuvien on kansalaisuudesta tai lähtömaasta riippumatta esitettävä  joko COVID19-rokotustodistus (ensimmäisestä rokotteesta ja vahvistusrokotteesta on oltava merkintä 14 päivää vahvistusrokotteen jälkeen), tai todistus positiivisesta koronatestistä 15-180 päivän aikavälillä ennen maahan saapumista, tai korkeintaan 72 tuntia vanha negatiivinen PCR-todistus, tai korkeintaan 48 tuntia vanha antigeenitestitodistus.

Todistusvaatimukset koskevat Bulgarian kansalaisia, ja Bulgarian pysyvän tai pitkäaikaisen oleskeluluvan omaavia ja heidän perheenjäseniä, EU- ja Schengen-maiden kansalaisia ja heidän perheenjäseniä, sekä seuraavien maiden kansalaisia: Iso-Britannia, Australia, Kanada, Yhdysvallat, Japani, Uusi Seelanti, Kiina, Ruanda, Korean tasavalta, Thaimaa, Tunisia, Itä-Uruguay, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat, Pohjois-Makedonia, Serbia, Albania, Kosovo, Bosnia-Herzegovina, Montenegro, Moldova, Venäjä, Israel, Kuwait, Valko-Venäjä, Turkki, sekä Bulgarian myöntämällä D-viisumilla tai toisen EU-tai Schengen-maan (ml San Marino, Andorra, Monaco, Vatikaani) oleskeluluvalla saapuvia ja heidän perheenjäseniään.

Bulgarian kansalaiset ja Bulgarian oleskeluluvan omaavat voivat saapua maahan ilman todistusta, mutta he joutuvat 10 päivän karanteeniin, jonka voi välttää käymällä PCR- tai antigeenitestissä viimeistään 24 tunnin sisällä maahantulosta.

Määräys koskee myös diplomaatti- ja virkapassilla maahan saapuvia.

Määräys ei koske bussi- ja raskaan liikenteen kuljettajia, rajayhteisössä työskenteleviä, laiva-ja lentoliikenteessä työskenteleviä ja läpikulkumatkalla olevia.

Kerta- tai monikertakäyttöisen hengityssuojaimen käyttö on pakollista julkisissa liikennevälineissä, sairaaloissa, apteekeissa, julkisissa virastoissa, rautatie- ja linja-autoasemilla, lentokentillä, metroissa, kirkoissa, museoissa jne. sekä julkisilla paikoilla (myös ulkona) mikäli 1,5 m turvavälin pitäminen ei ole mahdollista.

 

Lisäksi:

- Ravintolat, baarit, pubit saavat olla auki 50% käyttökapasiteetilla.

- Kulttuuritapahtumat (konsertit, festivaalit, konferenssit, yleisötilaisuudet, sirkukset, galleriat, teatterit jne.) voivat toimia 50% käyttökapasiteetilla ja 1,5 m turvaväliä noudattaen. 

- Ostoskeskukset ja isot marketit ovat avoinna niin, että sisätiloissa on varattu tilaa 8 m2/asiakas.

- Kasinot ja pelihallit ovat avoinna 50% käyttökapasiteetilla.

- Diskot, yö- ja viihdeklubit, pianobaarit, yökerhot ovat avoinna 50% käyttökapasiteetilla.

 

 

Ulkonaliikkumiskieltoa ei ole.

Määräysten rikkomisesta sakotetaan.

Viranomaiset seuraavat tilanteen kehittymistä ja muuttavat tai palauttavat rajoituksia ja määräyksiä, jos katsovat sen tarpeelliseksi. Määräykset voivat vaihdella paikkakunnittain.

Bulgarian terveysministeriön koronavirusta koskeva bulgarian kielinen 24/7 puhelinneuvonta +359 (0)2 807 87 57.

Bulgarian terveysministeriön bulgarian kielisiä tiedotteita voi seurata alla olevasta linkistä:

Usein kysytyt kysymykset bulgariaksi ja englanniksi:

 

Suurlähetystö ei voi vastata Bulgarian maahantulo- ja muista viranomaismääräyksistä. Tarkista maahantulomääräykset kohdemaan viranomaisilta.

Suurlähetystön ajankohtaisin viestintä Facebook Linkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) ja  TwitterLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

UMKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksestaLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

Suurlähetystö muistuttaa kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksenLinkki toiselle web-sivustolle..

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected] 

Vältä edelleen tarpeetonta matkustamista.