Koronavirusuutiset Bulgariassa

Koronavirusuutiset Bulgariassa

Bulgarian koronapandemia-poikkeustila on voimassa 31.7. saakka. Poikkeustilan aikana seuraavat määräykset ja rajoitukset ovat voimassa: Maahantulo on sallittu Bulgarian, EU- ja Schengen-maiden kansalaisille ja heidän perheenjäsenilleen, sekä Bulgarian oleskeluluvan omaaville kolmannen maan kansalaisille. Lisäksi maahan pääsy sallitaan tiettyjen toimialojen edustajille. 14 vuorokauden karanteenista on vapautettu EU-ja Schengen maiden kansalaiset lukuun ottamatta Ruotsista, Portugalista, Pohjois-Irlannista ja Isosta-Britanniasta saapuvat. Karanteeni ei koske Bulgariaan matkustavia suomalaisia, joiden lähtömaa on Suomi tai muu EU-maa, joka on myös vapautettu karanteenista. Kolmansista maista saapuvat joutuvat karanteeniin.

Bulgarian koronapandemia-poikkeustila on voimassa 31.7. asti.

Poikkeustilan aikana seuraavat määräykset ja rajoitukset ovt voimassa:

Maahantulo on sallittu Bulgarian, EU- ja Schengen-maiden kansalaisille ja heidän perheenjäsenilleen, sekä Bulgarian oleskeluluvan omaaville kolmannen maan kansalaisille. Lisäksi maahan pääsy sallitaan tiettyjen toimialojen edustajille.

14 vuorokauden karanteenista on vapautettu EU-ja Schengen-maiden kansalaiset lukuun ottamatta Ruotsista, Portugalista, Pohjois-Irlannista ja Isosta-Britanniasta saapuvat. Karanteeni ei siis koske Bulgariaan matkustavia suomalaisia, joiden lähtömaa on Suomi tai muu EU-maa, joka on myös vapautettu karanteenista. 
Kolmansista maista saapuvat joutuvat karanteeniin.

Kauttakulku Bulgarian alueen läpi on sallittu EU- ja Schengen-kansalaisille paluumatkalla asuinmaahansa ja kolmannen maan kansalaisille perheenjäsenineen, joilla on oleskelulupa em. maissa. Kauttakulkulupaa ei tarvitse hakea. Rajaviranomaisille tulee kuitenkin esittää todisteet Suomeen matkustamista/Suomessa asumisesta.

Korkeintaan 30 hengen tapaamiset on sallittu. Turvaväliä on pidettävä 2,5 metriä. Hengityssuojapakkoa ei ole ulkoilmassa.  Hengityssuojaimen käyttö on pakollinen kaikissa julkisissa tiloissa, julkisissa liikennevälineissä, kaupoissa ja kauppakeskuksissa sekä apteekeissa ja sairaaloissa.

Määräysten rikkomisesta sakotetaan.

Ravintolat ja kahvilat ovat auki 1,5 m turvaväliä noudattaen.

Elokuvateatterit, museot, galleriat ja kirjastot saavat toimia niin, että käytössä on 50% kapasiteetista.

Yökerhot ja diskot on suljettu.

Viranomaiset seuraavat tilanteen kehittymistä ja muuttavat tai palauttavat rajoituksia ja määräyksiä, jos katsovat sen tarpeelliseksi.

Bulgarian terveysministeriön koronavirusta koskeva bulgarian kielinen 24/7 puhelinneuvonta +359 (0)2 807 87 57

Bulgarian terveysministeriön bulgarian kielisiä tiedotteita voi seurata alla olevasta linkistä:

Suurlähetystön ajankohtaisin viestintä Facebook  ja  Twitter.

UMKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Jokaisella on oikeus lähteä Suomesta, tarpeetonta matkustamista on hyvä välttää. Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville www.matkustusilmoitus.fi.

Tarkista maahantulosäädökset kohdemaan viranomaisilta.