Koronavirusuutiset Bulgariassa

1.5.2022 alkaen kaikki pandemiaan liittyvät rajoitukset ja määräykset on poistettu. Bulgariaan voi matkustaa ilman koronatodistusta.

Kaikki koronarajoitukset ja määräykset on poistettu.

Maahan saapuessa ei tarvitse esittää koronatodistusta.

 

Viranomaiset seuraavat tilanteen kehittymistä ja muuttavat tai palauttavat rajoituksia ja määräyksiä, jos katsovat sen tarpeelliseksi.

 

Bulgarian terveysministeriön koronavirusta koskeva bulgarian kielinen 24/7 puhelinneuvonta +359 (0)2 9301 152, +359 (0)2 9301 253.

Lisää yhteystietoja:

 

Bulgarian terveysministeriön bulgarian kielisiä tiedotteita voi seurata alla olevasta linkistä:

Usein kysytyt kysymykset bulgariaksi:

Suurlähetystö ei vastaa Bulgarian maahantulo- ja muista viranomaismääräyksistä, vaan matkustajan on itse selvitettävä ne.

 

Suurlähetystön ajankohtaisin viestintä Facebook (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) ja  Twitter(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

UM: Koronavirus ja matkustaminen ulkomaille

Suurlähetystö muistuttaa kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected] 

Jos päätät matkustaa, ole vastuullinen ja noudata viranomaisten suosituksia ja määräyksiä.