Koronavirusuutiset Bulgariassa

Koronavirusuutiset Bulgariassa

Bulgarian pandemiapoikkeustila on voimassa 31.1.2021 saakka. Poikkeustilan aikana seuraavat määräykset ja rajoitukset ovat voimassa: Hengityssuojaimen käyttö on pakollista kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä ulkoilmassa silloin kun 1,5 m turvaväli ei ole mahdollista. Maahantulo on sallittu Bulgarian, EU- ja Schengen-maiden kansalaisille ja heidän perheenjäsenilleen, sekä Bulgarian oleskeluluvan omaaville kolmannen maan kansalaisille. Lisäksi maahan pääsy sallitaan tiettyjen toimialojen edustajille. 10 vuorokauden karanteenista on vapautettu EU-ja Schengen maiden kansalaiset. Karanteeni ei koske Bulgariaan matkustavia suomalaisia, joiden lähtömaa on Suomi tai muu EU-maa. Kolmansista maista saapuvat joutuvat karanteeniin. Tarpeetonta matkustamista Blagoevgradin ja Targovichten alueille tulee välttää.

Bulgarian koronapandemia-poikkeustila on voimassa 31.1.2021 asti.

Poikkeustilan aikana seuraavat määräykset ja rajoitukset ovat voimassa:

Maahantulo on sallittu Bulgarian, EU- ja Schengen-maiden kansalaisille ja heidän perheenjäsenilleen, sekä Bulgarian oleskeluluvan omaaville kolmannen maan kansalaisille. Lisäksi maahan pääsy sallitaan tiettyjen toimialojen edustajille.

10 vuorokauden karanteenista on vapautettu EU-ja Schengen-maiden kansalaiset. Karanteeni ei siis koske Bulgariaan matkustavia suomalaisia, joiden lähtömaa on Suomi tai muu EU-maa. 
Kolmansista maista saapuvat joutuvat karanteeniin.

Kauttakulku Bulgarian alueen läpi on sallittu EU- ja Schengen-kansalaisille paluumatkalla asuinmaahansa ja kolmannen maan kansalaisille perheenjäsenineen, joilla on oleskelulupa em. maissa. Kauttakulkulupaa ei tarvitse hakea. Rajaviranomaisille tulee kuitenkin esittää todisteet Suomeen matkustamista/Suomessa asumisesta.

Turvaväliä on pidettävä 1,5 metriä. Hengityssuojapakko on ulkoilmassa silloin kun 1,5 metrin turvaväli ei toteudu.  Lisäksi hengityssuojainta on käytettävä kaikissa julkisissa tiloissa, kaupoissa ja kauppakeskuksissa, apteekeissa ja sairaaloissa sekä julkisissa liikennevälineissä.

Yli 65-vuotiaille on varattu asiointiaika ruokakaupoissa klo 8.30-10.30.

 

27.11.-21.12.2020 seuraavat rajoitukset ovat voimassa:

-Apteekit, optikot, pankit, vakuutusyhtiöt, eläinruokakaupat, puhelinoperaattoripalvelut ja ruokakaupat sekä ”lähikaupat” saavat olla auki.

- Ruokapalvelukuljetukset toimivat,  ruoan nouto ravintoloista on sallittua.

- Ravintolat, pikaruokalat, kahvilat, baarit, yökerhot, ostoskeskukset ja kuntoilukeskukset ovat suljettu.

- Yksityisjuhliin saa osallistua enintään 15 henkilöä.

- Vierailut ja retket turistikohteisiin on kielletty.

- Kulttuuriaktiviteetit ryhmille lakkautetaan, paitsi teatteriesityksiin osallistuminen ryhmissä on sallittu niin että käytössä on  30%  kapasiteetista, hengityssuojaimen käyttö on pakollista.

- Koulujen  ja yliopistojen läsnäolollinen opetus lopetetaan, päiväkodit ja  lastentarhat suljetaan, lasten harrastuskerhojen toiminta lakkautetaan.

- Konferenssit, koulutukset, ja seminaarit sekä työyhteisö- ja  yleisötilaisuudet on kielletty.

- Yksityisjuhliin saa osallistua enintään 15 henkilöä.

- Kirkot ovat auki.

- Puistot ovat auki.

- Ulkonaliikkumiskieltoa ei ole.

 

Määräysten rikkomisesta sakotetaan.

Viranomaiset seuraavat tilanteen kehittymistä ja muuttavat tai palauttavat rajoituksia ja määräyksiä, jos katsovat sen tarpeelliseksi.

Bulgarian terveysministeriön koronavirusta koskeva bulgarian kielinen 24/7 puhelinneuvonta +359 (0)2 807 87 57

Bulgarian terveysministeriön bulgarian kielisiä tiedotteita voi seurata alla olevasta linkistä:

Suurlähetystö ei voi vastata Bulgarian maahantulo- ja muista viranomaismääräyksistä. Tarkista maahantulomääräykset kohdemaan viranomaisilta.

Suurlähetystön ajankohtaisin viestintä Facebook  ja  Twitter.

UMKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Suurlähetystö muistuttaa kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected] 

Vältä edelleen tarpeetonta matkustamista.