Koronavirusuutiset Bulgariassa

Koronavirusuutiset Bulgariassa

Bulgarian koronapandemia-poikkeustila on voimassa 30.9. saakka. Poikkeustilan aikana seuraavat määräykset ja rajoitukset ovat voimassa: Maahantulo on sallittu Bulgarian, EU- ja Schengen-maiden kansalaisille ja heidän perheenjäsenilleen, sekä Bulgarian oleskeluluvan omaaville kolmannen maan kansalaisille. Lisäksi maahan pääsy sallitaan tiettyjen toimialojen edustajille. 14 vuorokauden karanteenista on vapautettu EU-ja Schengen maiden kansalaiset. Karanteeni ei koske Bulgariaan matkustavia suomalaisia, joiden lähtömaa on Suomi tai muu EU-maa, joka on myös vapautettu karanteenista. Kolmansista maista saapuvat joutuvat karanteeniin.

Bulgarian koronapandemia-poikkeustila on voimassa 30.9. asti.

Poikkeustilan aikana seuraavat määräykset ja rajoitukset ovt voimassa:

Maahantulo on sallittu Bulgarian, EU- ja Schengen-maiden kansalaisille ja heidän perheenjäsenilleen, sekä Bulgarian oleskeluluvan omaaville kolmannen maan kansalaisille. Lisäksi maahan pääsy sallitaan tiettyjen toimialojen edustajille.

14 vuorokauden karanteenista on vapautettu EU-ja Schengen-maiden kansalaiset. Karanteeni ei siis koske Bulgariaan matkustavia suomalaisia, joiden lähtömaa on Suomi tai muu EU-maa, joka on myös vapautettu karanteenista. 
Kolmansista maista saapuvat joutuvat karanteeniin.

Kauttakulku Bulgarian alueen läpi on sallittu EU- ja Schengen-kansalaisille paluumatkalla asuinmaahansa ja kolmannen maan kansalaisille perheenjäsenineen, joilla on oleskelulupa em. maissa. Kauttakulkulupaa ei tarvitse hakea. Rajaviranomaisille tulee kuitenkin esittää todisteet Suomeen matkustamista/Suomessa asumisesta.

Korkeintaan 30 hengen tapaamiset on sallittu. Turvaväliä on pidettävä 2,5 metriä. Hengityssuojapakkoa ei ole ulkoilmassa.  Hengityssuojaimen käyttö on pakollinen kaikissa julkisissa tiloissa, julkisissa liikennevälineissä, kaupoissa ja kauppakeskuksissa sekä apteekeissa ja sairaaloissa.

Määräysten rikkomisesta sakotetaan.

Ravintolat,  kahvilat, yökerhot ja diskot ovat auki 1,5 m turvaväliä noudattaen.

Elokuvateatterit, museot, galleriat ja kirjastot saavat toimia niin, että käytössä on 50% kapasiteetista.

Viranomaiset seuraavat tilanteen kehittymistä ja muuttavat tai palauttavat rajoituksia ja määräyksiä, jos katsovat sen tarpeelliseksi.

Bulgarian terveysministeriön koronavirusta koskeva bulgarian kielinen 24/7 puhelinneuvonta +359 (0)2 807 87 57

Bulgarian terveysministeriön bulgarian kielisiä tiedotteita voi seurata alla olevasta linkistä:

Suurlähetystö ei voi vastata Bulgarian maahantulo- ja muista viranomaismääräyksistä. Tarkista maahantulomääräykset kohdemaan viranomaisilta.

Suurlähetystön ajankohtaisin viestintä Facebook  ja  Twitter.

UMKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Suurlähetystö muistuttaa kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected] 

Vältä edelleen tarpeetonta matkustamista.