Tuotanto- ja kulutustavat aiheena valtionhallinnon keskustelufoorumilla

26. elokuuta alkavan Johannesburgin kestävän kehityksen huippukokouksen yhtenä keskeisimpänä kysymyksenä on tuotanto- ja kulutustapojen vaikutus luonnonvaroihin. Luonnonvarat ja samalla luonnon monimuotoisuus ovat hupenemassa huolestuttavan nopeasti. Syynä on teollisuusmaiden erittäin suuri luonnonvarojen kulutus. Myös kulutuksen kasvaminen kehitysmaissa uhkaa luonnonvaroja.

Yksi Suomen keskeisiä tavoitteita Johannesburgin kokouksessa on saada aikaan yhteisymmärrys 10-vuotisesta työohjelmasta tuotanto- ja kulutustapojen muuttamiseksi.

Valtionhallinnon keskustelufoorumilla (www.otakantaa.fi) avataan 14. elokuuta ulkoministeriön ja ympäristöministeriön isännöimänä keskustelu siitä, onko välttämättömänä pidetty tuotanto- ja kulutustapojen muutos mahdollista vai mahdotonta ja miten muutos saataisiin aikaan. Samalla kansalaiset voivat lähettää terveisensä Johannesburgin kokoukseen osallistuvalle Suomen valtuuskunnalle.

Ota kantaa -keskustelufoorumia isännöivät ministeriöt vuorotellen. Kukin ministeriö nostaa keskusteluun keskeisinä pitämiään aiheita, joista kansalaiset voivat keskustella foorumissa. Keskusteluista tehdään yhteenvedot, joita hyödynnetään kyseisten asioiden jatkovalmistelussa.

Keskusteluun voi osallistua nimimerkillä tai omalla nimellä. Lähettäjän yhteystiedot eivät tule sivujen ylläpitäjän tietoon.

Lisätietoja: tiedotusyksikön päällikkö Erja Tikka, ulkoministeriö, puh 1605 5818, 040 532 9764









environment
environmental protection