Team Finland Turkissa

Team Finland -verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa. Verkosto kokoaa yhteen näiden alojen toimijat ja palvelut. Verkoston ytimen muodostavat näillä aloilla toimivat valtiorahoitteiset organisaatiot kuten ministeriöt, edustustoverkko, Business Finland, Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit, Finnvera, Finnfund sekä maakunnalliset, ELY-keskusten varaan rakentuvat kansainvälistymispalvelut.

Team Finland -verkosto auttaa yritystäsi kansainvälistymään, kasvamaan ja menestymään maailmalla. Lisätietoa palveluista kansainvälistyville yrityksille: palvelut.team.finland.fi.

​​​​​​​

Team Finland -yhteyshenkilöt Turkissa

Koordinaattori:

Tehtävä täyttämättä toistaiseksi
Suomen suurlähetystö, Ankara
Puhelin: +90 312 457 4400 (vaihde)
Sähköposti: sanomat.ank[at]formin.fi

Yhteyshenkilöt Istanbulissa:
Pelin Gökcek, Senior Advisor

Nilüfer Alapınar, Senior Advisor

Talha Dayi, Advisor
 

Business Finland
Puhelin: +90 212 284 9591
Sähköposti: pelin.gokcek[at]businessfinland.fi / nilufer.alapinar[at]businessfinland.fi / talha.dayi[at]businessfinland.fi

Puheenjohtaja:
Pekka Voutilainen, suurlähettiläs

Team Finland -toimijat Turkissa

​​​​​​​Team Finland -verkoston tavoitteet Turkissa​​​​​​​

Turkki on Suomelle tärkeä nouseva markkina ja kauppakumppani. Turkin alueellinen painoarvo tarjoaa lisäksi monia mahdollisuuksia kauppa- ja taloussuhteiden kehittämiselle Lähi-idän, Etelä-Kaukasian ja Keski-Aasian maiden kanssa.

Osana Suomen ulkoasiainhallinnon edustustoverkkoa Ankaran-suurlähetystö valvoo Suomen taloudellisia ja sivistyksellisiä etuja asemamaassa. Suurlähetystö toimii yhteistyössä Finpron Istanbulin-vientikeskuksen ja muiden toimijoiden kanssa muodostaen Team Finland -verkoston Turkissa. Verkoston toiminnan yleisenä tavoitteena on vahvistaa kuvaa Suomesta avoimena ja luovana teknologian edelläkävijänä sekä tasa-arvoon, koulutukseen ja ympäristöarvoihin sitoutuneena toimivana yhteiskuntana.

Team Finland -toimijat tukevat suomalaisyritysten markkinoillepääsyä ja toimintaa Turkin markkinoilla sekä pyrkivät myös edistämään Suomeen suuntautuvia investointeja. Suomen ja Turkin välisen kaupan sekä taloudellisen yhteistyön kehittämistä tuetaan mm. tarjoamalla yrityksille suunnattuja viennin ja kansainvälistymisen edistämiseen liittyviä julkisia palveluja. Toiminnan painopistealueita ovat tieto- ja viestintäteknologia (ICT), ympäristöteknologia (Cleantech), metsätalous, energia-ala ja terveydenhoito.

Kulttuuri- ja muita promootiotilaisuuksia sekä vierailuja järjestetään myös erityisesti muotoilu- ja koulutusalalla. Toiminnalla mahdollistetaan suomalaisten ja turkkilaisten toimijoiden välinen verkostoituminen. Suurlähetystön verkkosivuja ja sosiaalista mediaa käytetään Suomea koskevan tiedon välittämiseen Turkissa.