Miten haet viisumia Turkissa?

Viisumihakemus jätetään henkilökohtaisesti Suomen viisumikeskukseen Ankarassa, Istanbulissa tai Antalyassa. Viisumikeskuksiin on varattava aika viisumihakemuksen jättämiseksi. Viisumikeskukset palvelevat hakijoita myös ilman ajanvarausta. VFS:n nettisivuilla www.visa.finland.eu(Linkki toiselle verkkosivustolle) voi varata ajan ja täyttää hakemuslomakkeen sähköisesti. Viisumihakemus tulostetaan, allekirjoitetaan ja siihen lisätään valokuva. Tulostettu viisumihakemus, tarvittavat liitteet ja voimassaoleva passi toimitetaan Suomen viisumikeskukseen. Viisumihakija voi halutessaan lisämaksusta saada valmiin passin/viisumin toimitettuna haluamaansa osoitteeseen Turkissa.

Huomattakoon, että viisumikeskuksissa hakemukset vain vastaanotetaan. Hakemusten käsittely ja päätöksenteko tapahtuu aina suurlähetystössä.

Sähköpostilla tai telefaxilla lähetettyjä hakemuksia ei käsitellä. Viisumihakemus tulee jättää viisumikeskukseen hyvissä ajoin. Normaalisti viisumin käsittelyaika on maksimissaan 15 päivää. Erikoistapauksissa käsittely voi kestää kauemmin. Viisumihakemukset käsitellään tulojärjestyksessä eikä käsittelyprosessin vaiheita ilmoiteta.

Valmiit passit/viisumit noudetaan viisumikeskuksesta. VFS veloittaa asiakkaalta palvelumaksun jokaisesta viisumihakemuksesta. (palvelumaksu maksetaan viisumimaksun lisäksi).

VIS:n vuoksi viisumihakijan on annettava sormenjäljet viisumihakemisen jättämisen yhteydessä. Lisätietoja Turkin EU-delegaation nettisivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Muut kuin Turkin kansalaiset

Muut kuin Turkin kansalaiset voivat jättää viisumihakemuksen vain jos heillä on oleskelulupa Turkissa. Oleskeluluvan on oltava voimassa 3 kk matkan päättymisestä.