Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Tavio vierailee Kööpenhaminassa

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio vierailee 3. lokakuuta Kööpenhaminassa. Vierailun tavoitteena on edistää Suomen ja Tanskan kaupallis-taloudellisia suhteita ja Suomeen suuntautuvia investointeja. Ministeri tapaa vierailulla Tanskan elinkeinoelämän keskeisiä edustajia ja viranomaistahoja.

Ministeri tapaa vierailullaan mm. Tanskan elinkeinoelämän keskusliitto Dansk Industrin ja State of Green –organisaation edustajia, joiden kanssa hän keskustelee puhtaasta siirtymästä ja Suomen ja Tanskan kaupallis-taloudellisista yhteistyömahdollisuuksista.

Ministeri Tavio tapaa Kööpenhaminassa myös YK:n projektipalveluiden toimisto UNOPSin johtoa ja keskustelee mm. suomalaisyritysten mahdollisuuksista YK-hankinnoissa.  

Tapaamisissa Tanskan ulkoministeriön valtiosihteeri Lina Gandløse Hansenin ja alivaltiosihteeri Ole Thonken kanssa aiheina ovat ajankohtaiset vienninedistämiseen sekä kauppa- ja kehityspolitiikkaan liittyvät kysymykset.

”Tanska on Pohjoismaana meille tärkeä kumppani, ja yhteistyömme tiivistä teknologian ja  kestävän kehityksen sektoreilla sekä energia-alalla. Meillä on monia yhteisiä intressejä koskien kestävää kasvua, innovaatioita ja digitalisaatiota”, sanoo ministeri Tavio.

Lisätietoja

  • Laura Quist, ministerin diplomaattiavustaja, puh. +358 295 350 690
  • Sara Kärnä, vastuuvirkamies, Pohjoismaat ja Baltia, puh. 358 295 350 043
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].