Ulkoministeriö kannustaa suomalaisia uudella kampanjallaan mutkattomaan matkailuun

Joululomat ovat taas edessä ja lukuisat suomalaiset matkustavat jälleen jouluksi ulkomaille. Jotta matkailu sujuisi mahdollisimman mutkattomasti, ulkoministeriö lanseeraa 12. joulukuuta videosarjan, joka muistuttelee suomalaisia tärkeistä askelista ennen matkalle lähtöä.

Mies ja katsoo suoraan kameraan. Hänellä on päässään hattu, selässä reppu ja kaulassa kansio, jossa kompassi ja passi. Rintataskusta pilkottaa lentolippu.

TikTokin ja Wes Andersonin estetiikasta kumpuava videokonsepti esittelee kepeällä tyylillä ulkoministeriön matkustamisen pääviestit, jotka jokaisen matkalaisen tulisi ottaa huomioon: matkustustiedote, matkustusilmoitus, matkavakuutus ja matkustusasiakirjat tulisi tarkistaa ja hoitaa kuntoon ennen reissuun lähtöä.  

Videosarjan luovana voimana on ajalle tyypillinen harkittu estetiikka, joka tuo viranomaisviestinnän vähän arjen yläpuolelle – kuten matkailukin tuppaa tekemään. Sankareiksi haluttiin iloisennäköisiä ja pelottomia suomalaisia, joille kuitenkin voi sattua ja tapahtua.  

Konseptia olivat luomassa mainostoimistokumppanimme Bob the Robot, projektinjohtajana Mia Hakala, koordinaattorina Anni Saares, Art Director Pauline Korp ja Copywriter Reetta Wallén. Videot ohjasi Jussi Hellstén ja tuotti tuotantoyhtiö Breakfastin Nita Rehtonen ja Henri Hämäläinen.  

 

Ulkoministeriö toivottaa kaikille mutkatonta matkailua!

Lisätietoja

  • Outi Saarikoski, yksikön päällikkö, konsuliasioiden yksikkö, puh. +358 295 350 696
  • Petra Sarias, sisältö- ja viestintäasiantuntija, ajankohtaisviestinnän yksikkö, puh. +358 295 351 593
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].