Koronavirusuutiset Dominikaanisessa tasavallassa

Yleistiedote

Dominikaaninen tasavalta on tehnyt useita toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Hengityssuojaimien käyttö on pakollista kaikissa julkisissa paikoissa. Välttämättömimpään liikkumiseen suositellaan taxia tai Uberia.

Liikkuminen Dominikaanisessa tasavallassa

On tärkeää noudattaa Dominikaanisen tasavallan poliisin ja terveysviranomaisten antamia ohjeita.

  • On tärkeää ottaa selvää mahdollisista ulkonaliikkumiskielloista. Mahdollisesti vain erityisluvan omaavat ja sairaalahenkilökunta saa liikkua näiden aikojen sisällä.
  • Ulkona liikuttaessa on pidettävä vähintään 2 metrin etäisyys toisiin ihmisiin.
  • Kasvomaskin käyttö on pakollista julkisissa paikoissa
  • Julkinen liikenne toimii alennetulla kapasiteetillä ja kaikkien matkustajien on pidettävä kasvomaskia ja pitää etäisyyttä

Turismi, majoituspalvelut ja muut palvelut

Huoneen varaaminen ennakkoon on suositeltavaa.

Hotelleissa on ohjeistukset kaikkiin tilanteisiin ja käytäntöjä, kuinka käyttäytyä esim. altaalla ja harrasteissa.

Hotellit, ravintolat, kuntosalit, altaat, baarit ovat avautuneet. Kaikissa paikoissa matkustajien tulee noudattaa heille annettuja ohjeita. Ohjeita saa henkilökunnalta ja halutessaan niitä jaetaan tarpeen tullen paperisina ja sähköisessä muodossa.

Käsidesiä on tarjolla kaikkialla ja sitä odotetaan käytettävän.

Dominikaanisen tasavallan virallisia turismisivuja ylläpitää maan turismiministeriö, Ministerio de Turismo(Linkki toiselle web-sivustolle.), jonka sivuilta löytyy myös tarkempia ohjeita koronaviruksesta (espanjaksi)(Linkki toiselle web-sivustolle.) Sivut löytyvät myös englanniksi(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Maahantulorajoitukset

Kansainväliset lentokentät on avattu. Seuraa lentoyhtiöiden tiedotusta kaupallisten lentojen toteutumisesta.

Lue Dominikaanisen tasavallan Turismiministeriön sivuilta ajankohtaisin tieto maahantulorajoituksista, Ministerio(Linkki toiselle web-sivustolle.) de Turismo.

Huomio myös kauttakulkumaiden säännöt sekä mahdolliset poikkeukset liittyen aiempaan matkusteluun. IATAn sivuilta löytyy lisätietoa, https://www.iatatravelcentre.com/world.php(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Saapuessaan kaikki matkustajat määrätään lentokentällä lämpötesteihin, ja jos ovat kuumeisia, menevät koronatesteihin ja eristyksiin, kunnes testitulokset saapuvat. Jokaisen matkustajan tulee täyttää lomake oireista(Linkki toiselle web-sivustolle.).

1.4.2021 alkaen: Kaikkien Dominikaaniseen tasavaltaan kaupallisilla lennoilla saapuvien tai sieltä lähtevien matkustajien on täytettävä sähköinen maahantulo- ja poistumislomake, joka yhdistää matkustajan terveystodistuksen, tulli-ilmoituksen ja kansainvälisen maahantulon ja maasta poistumisen lomakkeet.  Lomake on saatavana englanniksi. Sitä voi käyttää seuraavan linkin kautta  https://eticket.migracion.gob.do

Hyödyllistä tietoa:

Entry Requierements, Traveler’s Health Affidavit, Travel Assistance Plan, Social Distancing, Public transportacion, etc.(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Lue ohjeet lentokentän toiminnasta ja mahdollisista rajoituksista esim. lentokenttä Punta Canassa(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Viranomaisten karanteeniohjeita

Dominikaanisen tasavallan terveydenhuoltojärjestelmä on saanut tehokkaasti jäljitettyä COVID-19 tapauksia. Lisätietoa Koronavirustilanteesta, voi lukea Dominikaanisen tasavallan terveysministeriön sivuilta. Voit myös ladata COVID-RD –sovelluksen matkapuhelimeesi (App Store ja Google Play), jonne matkailijat voivat raportoida terveystilanteestaan. Se on myös linkki palveluihin ja lisätietoihin koronatilanteesta maassa.

Tällä hetkellä Dominikaanisella tasavallalla on kapasiteettia tehdä virustestauksia. Viranomaiset määräävät omaehtoisen karanteenin suorittamista kaikille COVID19 potilaille. Terveysviranomaisten numero palvelee koronavirukseen liittyvissä kysymyksissä: (809) 462.  Palvelu on pääosin espanjankielinen. Lisätietoja saa myös tutustumalla alla oleviin viranomaistiedotteisiin:

 Dominikaanisen tasavallan terveysministeriö(Linkki toiselle web-sivustolle.)  

Dominikaanisen tasavallan uutisia koronaviruksesta(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Dominikaanisen tasavallan turismiministeriö(Linkki toiselle web-sivustolle.) 

Terveysministeriö twitterissä(Linkki toiselle web-sivustolle.): @saludpublicaRD

Presidencia de la Republica Dominicana/koronavirus(Linkki toiselle web-sivustolle.) 

Dominikaaninen tasavalta/tietoa koronaviruksesta(Linkki toiselle web-sivustolle.)  

 

https://www.drtravelcenter.com/(Linkki toiselle web-sivustolle.)   (Travel Resource Center)