Koronavirustilanne Bhutanissa

Koronavirustilanne Bhutanissa

Bhutan on rajoittanut maahantuloa estääkseen koronaviruksen leviämisen, ja maan avautuminen turismille siirtyy edelleen. Mikäli Bhutaniin pääsee, odottaa Thimpussa kolmen viikon karanteeni sille osoitetussa karanteenihotellissa. Drukairilla joitain lentoja maahan lähinnä muualta kotiin palaaville bhutanilaisille.

Maahantulosäännökset ja liikkuminen

Bhutan on rajoittanut maahantuloa estääkseen koronaviruksen leviämisen. 06.03.2021 jälkeen viisumien myöntö maahan on lopetettu toistaiseksi. Edellytyksenä turismin avautumiselle pidetään sitä, että kaikki bhutanilaiset ovat saaneet molemmat rokotteet.

Mikäli maahan pääsee, edellytetään negatiivista RT-PCR testitulosta otettuna enintään 72 h ennen matkalle lähtöä. Maahan saavuttaessa otetaan uusi testi, sekä 21 päivän karanteeni sille osoitetussa karanteenihotellissa.

Lisätietoja (englanniksi):

Rokotustilanne

Bhutanin rokotuskampanja alkoi 27.3.2021 käyttäen Intian lahjoittamia AstraZeneca rokotteita. Ensimmäisen kahden viikon aikana yli 85% Bhutanin aikuisväestöstä oli saanut ensimmäisen rokotteen. Bhutan on pyytänyt materiaaliavustusta mm. kansainvälisiltä hyväntekeväisyysjärjestöiltä koronan vastaisessa taistelussaan.

Terveys

Thimpussa on yksi kansainvälisen tason sairaala, muualla pystytään antamaan vain perussairaanhoitoa. Terveydenhuollon kapasiteetti on hyvä ja hoito on ilmaista myös ulkomaalaisille. Bhutanissa on yhteensä runsaat 50 tehohoitopaikkaa.

Kasvosuojainten käyttöä suositellaan julkisilla paikoilla. Kuumemittauksia tehdään joissain paikoissa.

Bhutanin terveysministeriö on kehittänyt Druk Trace -sovelluksen(Linkki toiselle verkkosivustolle), jolla se voi paikantaa ihmisiä, jotka ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle.

 

Lisätietoja (englanniksi):

Edustuston asiakaspalvelu

Bhutanissa ei ole Suomen eikä minkään muun EU-maan edustustoa. Bhutanissa Suomea edustaa Etelä-Aasian kiertävä suurlähettiläs, jonka toimisto sijaitsee ulkoministeriössä Helsingissä.

Lähin Suomen-suurlähetystö sijaitsee Intiassa.

Suomella on Bhutanissa kunniakonsulaatti.

Ota hätätilanteessa virka-ajan ulkopuolella yhteyttä ulkoministeriön päivystyskeskukseen(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected](Linkki toiselle verkkosivustolle).  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.