Zambias miljöminister till Finland

Miljöministeriet, Utrikesministeriet

Tiedote
17.05.2010

Zambias turism-, miljö- och naturresursminister Catherine Namugala besöker Finland den 17-20 maj på inbjudan av miljöminister Paula Lehtomäki. Frågor som rör miljö och naturresurser hör till de centrala prioriteringarna i det långvariga samarbetet mellan Zambia och Finland. I ministerns delegation ingår också representanter för den zambiska skogsindustrin, industrin, organisationen för industriell utveckling och frivilligorganisationer.

Under mötet undertecknar minister Lehtomäki och minister Namugala ett samförståndsavtal mellan Finlands miljöministerium och Zambias turism-, miljö- och naturresursministerium. Avtalets fokus ligger på samarbete i verkställandet av internationella miljöavtal.

Under besöket träffar miljöminister Namugala även utrikeshandels- och utvecklingsminister Paavo Väyrynen, som besökte Zambia i mars 2009. Inom ramen för utvecklingssamarbetet mellan länderna är Finland samordnare för givarsamarbetet inom den zambiska miljösektorn och stöder bland annat ett övergripande program för miljö- och naturresursförvaltning. På minister Namugalas önskan ligger besökets andra fokus på att bekanta sig med skogsbruket och skogsindustrin i Finland.

Besöksprogrammet är upplagt i samarbete mellan miljöministeriet och utrikesministeriet.

Närmare upplysningar:

Minister Lehtomäkis specialmedarbetare Hanna Ekman, miljöministeriet, tfn 0400 873 743, [email protected]

Minister Väyrynens tjänstemannasekreterare Päivi Nevala, tfn 09 1605 6171 eller 040 7534 375 och administrativa utrikessekreteraren Helena Kuivila, tfn 09 1605 6343

 

miljö
miljöskydd